Last news in Fakti

6 Февруари, 2014 10:30 835 0

Нови непознати факти за футболната игра (част 5)

  • фенове-
  • случки-
  • отбори-
  • футбол

Факти, за футбола, които много малко хора знаят

Нови непознати факти за футболната игра (част 5) - 1
Снимка: БТА/АР

Запалените футболни фенове знаят 2 и 200 за играта - кога е играл даден отбор, какви резултати е постигал в близкото и далечно минало, кои футболисти са преминали през тима. Днес обаче ще ви представим нова порция от малко известните факти за футболната игра.

1. Голът дойде "отгоре"

 По време на футболен мач в Бразилия вятърът довял група парашутисти на стадиона. Един от тях пък се приземил върху вратаря на единия отбор в момент, когато той се приготвял да хване топката. Така тя се оказала във вратата, а съдията зачел гола въпреки протестите на злощастните футболисти. Реферът оправдал решението си с обяснението, че появата на парашутистите е „вмешателство свише”.

2. Да изгониш себе си

Известни са два случая, в които реферите са показвали червени картони сами на себе си – Анди Уейн по време на мача между „Питърбъро Норт Енд” и „Роял Мейл”, както и Мелвин Силвестър в двубоя „Саутхемтън Армс” – „Хъртсбърн Тарант Бритиш легион”. Първият си вдигнал червения картон, за да избегне конфликт с вратаря на единия отбор, а вторият – за пререкание с футболист.

3. Анти-рекорд

Най-бързият автогол пък бил регистриран в средата на 60-те години, когато защитникът на „Бреша” Матиа заби топката в собствената си врата в 38-ата секунда на мача с „Мантова”.

4. Да поиграем заедно

През 1959 г. в немския Гелзенкирхен администрацията на стадиона назначила по едно и също време мачове по футбол и хандбал. Никой от отборите обаче не искал да отстъпи и се наложило да се играят едновременно и двете срещи. Така на терена имало 4 отбора и 2 топки.

5. Трудно е да победиш

Националният отбора на Ботсвана не е печелил мач никога в своята 28-годишна история. В тима са се сменили повече от 50 треньори, някои от които и бивши руски спортисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА