Last news in Fakti

6 Август, 2014 11:22 5 018 0

Летящ мотоциклет или как бъдещето става реалност

  • летящ мотоциклет

 

През 2011 година изобретателят Крис Малой разказа за своя проект за въздушен мотоциклет, който ще може да лети на височина до 3 километра и ще може да достига максимална скорост от 280 км/ч. Тогава много от скептиците нарекоха Малой фантазьор, но той не се отказа от проекта Нoverbike и сега представи умален вариант на своя квадробайк.
 
Мащабният модел е дълъг 1155 мм и благодарение на използваните лекосплавни материали като карбон и алуминий тежи само 2.2 килограма. Действащият макет може да превозва товар от половин килограм и да достига максимална скорост от 72 км/ч. Изготвен е и макет на водач, в главата на който е интегрирана GoPro камера. Вижте мини-Нoverbike в действие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА