27 Август, 2014 15:02 2 377 2

Аромат на шопар против кучешкия лай

  • парфюм-
  • шопар-
  • свиня-
  • прасе-
  • eau de oink

Парфюм с феромон от шопар успокоява и най-буйните кучетата. Едно напръскване с него е достатъчно, за да престанат песовете да лаят непрекъснато и да скачат като луди по гостите, съобщава Discovey.

Парфюмът Eau de oink е разработен от американския учен Джон Макглоун от Тексаския технологичен университет, който търсел начин да охлади ентусиазма на керн териера си Тото. Ефектът от него е оказал поразяващ. Само едно напръскване спряло бесния лай на животното без никакви странични ефекти за здравето му. "Един от големите проблеми с кучетата е, че доста лаят" - разказва Макглоун. "Това е и една от основните причини да ги дават в приюти".

Основната съставка на парфюма е андростенон - стероид и феромон, произвеждан от шопарите. Той се съдържа в слюнката и тлъстините им. Андростенонът има остра миризма, която не е много приятна за човека, но женските прасета го намират за неустоим. На този ефект се дължи и един от малкото недостатъци на парфюма. Напръсканите с него кучета не бива да се мотаят около разгонени женски свине.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Елена Бонева

    0 0 Отговор
    Във всеки двор куче, а до него прасе!
  • 2 Адолф Хитлер

    0 2 Отговор
    За такива кучета аз имам добро лекарство.Една голяма лопата и като го изпращя с нея 3-4 пъти по главата и после ме гледа само в очите.И това лекарство се дава на 3-4 месеца по веднъж.Гарантирам за резултата!