Last news in Fakti

22 Ноември, 2014 10:15 10 736 2

Най-бързият трактор в света

  • jcb-
  • трактор-
  • chevrolet-
  • рекорд
Небезизвестната компания JCB направи най-бързия трактор на планетата. Конструкторите от фирмата успяват да интегрират в тежкотоварната машина модифициран двигател от Chevrolet. Моторът е форсиран до 1000 к.с. и благодарение на него тракторът поставя световен рекорд за скорост.
 
Изпитанието на най-бързия трактор в света се проведе в Австралия, като машината JCB GT достигна 116,82 км/ч. Тази скорост не е особено висока за автомобил, но в света на тракторите се счита за много-много внушителна и абсолютно достойна за Книгата на рекордите на Гинес. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Venom

    0 0 Отговор
    и за какво разстояние успява да спре..?.
  • 2 Георги

    0 0 Отговор
    хахаха супер, карал съм такъв на една практика,тежат по 7-8 тона,в зависимост от модификациите и моторите са не повече от 90-100-115 коня,но имат огромен въртящ момент и безпроблемно поддържат налягане в маслените бутала,много здрави машини,карат се като играчки......