Last news in Fakti

6 Февруари, 2015 13:05, обновена 7 Февруари, 2015 09:50 3 401 0

Уникални слушалки Magnat, проектирани от Pininfarina

  • magnat-
  • pininfarina-
  • слушалки

Pininfarina започва своята история с проектиране и създаване на влакове през 30-те години на миналия век. От тогава насам това е най-голямото дизайнерско студио за автомобили в света. Масовите модели и прототипите, които те са създали, са в количество, което умът трудно може побере. Те са работили и продължават да си партнират с марки като Cadillac, Rolls-Royce, BMW, Hyundai, Daewoo, Alfa Romeo, Peugeot, FIAT, GM, Lancia, Maserati и Ferrari. Последните им творения са Ferrari 458 Italia, Ferrari FF, Ferrari F12 Berlinetta, Ferrari California T и Ferrari Sergio.

Magnat е една от водещите компании в производството на висококачествени автомобилни и домашни високоговорители. Те присъстват на пазара от над 40 години. През 70-те години започват да произвеждат тонколони и моделът им All Ribbon нахлува с гръм и трясък на пазара. При автомобилите навлизат през 1983 година и това става основна част от производството. Magnat се разрастват с времето и в момента продукцията им се реализира в над 50 държави. Те стават много популярни и за феновете на аудио тунинга по света.

Тук възниква въпросът какво е общото между двата гиганта. Общото са тези уникални слушалки модел 980 от новата им серия LZR, с които Magnat разширяват дейността си, а Pininfarina взема участие, развихряйки дизайнерските си способности. Футуристичният дизайн не нарушава функционалността и тези слушалки са произведени с лазерни измервания във вакуумна среда за много чисто и динамично звуково изживяване. Арката, която държи слушалките, е произведена от метал и добавя още малко стил.

Запотяването е основен проблем при слушалките и тук решението е Ventilation Air-Tec технология. Те разполагат и с антирезонансни елементи, затворени в корпуса, като непериодични заглушаващи системи. Слушалките не само изглеждат добре, а имат и добра честотна характеристика, нива на звуковото налягане и хармонично изкривяване. Това е нещо, което всеки меломан би притежавал, но като всичко качествено и те си имат цена - около 300 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА