Last news in Fakti

8 Февруари, 2015 08:20 2 541 2

Ferrari F40, но в мащаб 1:8

  • ferrari-
  • f40-
  • макет
Когато споменем "идол" и "автомобил" на едно място, в повечето случаи се сещаме за последната кола, която лично Енцо Ферари е одобрил - уникалното Ferrari F40. Наследникът на 288 GTO е предназначено да осигури хомологация и участие за великата Група Б в световния рали шампионат, която е преждевременно закрита. F40 е било толкова напред в технологично отношение, че и в момента затруднява повечето суперспортни коли с динамиката си.

Това е първата кола с шаси от въглеродни нишки, най-мощната за времето си и първата, която преминава бариерата от 200 мили в час. При положение, че от нея са произведени само 1311 броя, сега трудно може да се намери за по-малко от милион долара.

Така възниква въпросът как с нея може да се сдобие нормален човек. Точно поради тази причина от Amalgam Model Fine Cars Ltd създават този макет за Ferrari в мащаб 1:8. За да запази духа на колата, тиражът е ограничен до 199 броя. Изработката на детайлите на колата е на много високо ниво и приликата е поразителна, но това идва и на поразителна цена от около 6 000 евро. Дори срещу такава внушителна сума обаче това парче история ще се изкупи като топъл хляб.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 0 Отговор
    По-добре да се направи добра реплика от реален автомобил
  • 2 Klozet Fekalov

    0 0 Отговор
    eeee наакаха се....,6000 евро.....,твърде мн са....,