4 Март, 2015 12:46, обновена 4 Март, 2015 12:48 4 489 3

4G в колата

  • huawei-
  • carfi-
  • 4g

Китайската компания Huawei представи ново устройство с точка за достъп до интернет с Wi-Fi и мрежи 4G LTE. CarFi поддържа свръхскоростни мрежи LTE Cat4 до 150 Mbit/s за до десет устройства едновременно и може да се използва за дистанционна диагностика на неизпревности, подаване на сигнал за катастрофа, получаване на информация за актуалната пътна обстановка и анализ на поведението на водача.



Huawei CarFi се изключва автоматично, когато наблизо няма съвместими Wi-Fi, но дори тогава може да се използва за зареждане на мобилни джаджи, стига двигателят да работи. Устройството няма вграден акумулатор, за да се избегне риск от прегряване, и разполага с функция за термично саморегулиране, която снижава температурата автоматично в случай на нужда.



CarFi може да се включи както в гнездото на запалката, така и във вътрешен захранващ конектор. Управлението се осъществява чрез смартфон с операционна система Android или iOS с приложение Huawei Hilink. Самото устройство е изработен от дърво и и въгрелодни нишки и се предлага в три цвята - черно, дървесен и червен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TOYOTA

    0 0 Отговор
    а просто можете да си купите направо кола с WIFI както направих аз.Не е по джоба на всеки , но върши доста добра работа.

    Коментиран от #2

  • 2 и аз имам Toyota

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "TOYOTA":

    а по-просто е да си купим,това което е по джоба на всеки,не мислиш ли???
  • 3 qwerty

    0 0 Отговор
    hahhaha аз съм си инсталирал 3Г модем в колата и имам мобилен интернет почти навсякъде където пътувам. който има пари за нова кола с ви-фи да си купува.
    със спестените 40 000 лева /от корола сол/ ще се почерпя.