9 Март, 2015 12:11 4 869 6

Субкомпактната ракета Opel Corsa OPC

  • opel-
  • corsa-
  • opc-
  • салон-
  • женева 2015
Женева, Швейцария. Наш екип от мястото на събитието.
 
Новият субкомпактен германски хотхеч пристигна в Женева с мощност от 207 конски сили. Тази умопомрачителна за подобно автомобилче мощ идва от бензинов турбомотор с работен обем 1.6 литра. По отношение на двигателя обаче, новият е по-мощен от своя предшественик, но в същото време съответства по показатели с досегашната специална версия на модела Nurburgring Edition. Бърз поглед на изнесените ТТ-данни показва, че максималният въртящ момент също е еднакъв.
Той е 280 Нм, 35 от които са налични само в специалния режим overboost. Въпреки, че двигателят явно не е нов, това не омаловажава достойнствата на показаната Opel Corsa OPC. Тя разполага с ефективна шестстепенна механична скоростна кутия, характеризираща се с къси предавки, а ускорението на колата от 0 до 100 км/ч. e 6.8 секунди. Максималната скорост на Corsa OPC e 230 км/ч. И ако някой го интересува този факт, ще кажем, че въпреки уникалните динамични характеристики, разходът на гориво е само 7.5 литра на 100 километра пробег.
На сериозната динамика съответства и уникално окачване. Новата Opel Corsa OPC разполага със специално окачване, адаптивните амортисьори на което са разработени от специалистите от Рюселсхайм съвместно с инженерите от небезизвестната компания Koni. Под предните 17-цоловите джанти, които са "обути" с гуми Michelin с размери 215/45 R17 се виждат внушителни 308-милиметрови спирачни апарати.
Като цяло, според хората от Opel, стабилизиращата електроника на "горещата" Corsa може да се контролира изцяло от водача. При увереност в своите възможности, той може да избере значително по-строги настройки, или пък въобще да изключи електронните помощници, в това число и ABS-системата. Новата Corsa OPC се отличава и със снижен с 10 мм клиренс, с ефектен заден дифузьор, ауспухни накрайници Remus, както и с ефектно задно антикрило.
Вътре креслата са Recaro, а разлики се откриват в различните уреди на арматурното табло, както и в по-качествени материали. Салонът е тапициран с естествена кожа, която е с черен цвят, а част от декоративните тегели са бели. Като цяло усещането за спорт е осезаемо. За капак на всичко е наличен и още по-екстремен пакет - 18-ки джанти, спирачни апарати Brembo с 330-милиметрови дискове, заедно с диференциал с повишено триене и по-твърдо окачване. Всичко това влиза в т.нар. Performance Package.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Opel

    0 1 Отговор
    След 7-8 години експлоатация - всички коли заприличват на опел!
  • 2 nasencetyy

    1 0 Отговор
    Opel e №1
  • 3 некойси

    0 1 Отговор
    А дали ракетата гние?
    Като гние става ли по-бърза?
  • 4 1234

    0 0 Отговор
    За тая малка кола разход от 7.5 на 100 е много,ако беше 4 на 100 щеше да е супер.
  • 5 xxx

    1 0 Отговор
    Опел , гниеше едно време по комунизма.
  • 6 реалист

    0 0 Отговор
    ходи изкарай разход 4/100 от 207 коня бензинова кола де... Говори се за ОРС, не за Corsa E като цяло