Last news in Fakti

13 Март, 2015 11:10, обновена 22 Февруари, 2018 12:09 59 669 19

Служебните коли на мексиканските картели

  • мексико-
  • нарко картели-
  • бронетранспортьор
Служебните коли на мексиканските картели - 1

Силата на навика обикновено спряга Колумбия като родина на най-екзотичните и свирепи наркобарони. През последното десетилетие обаче Мексико постепенно заема централното място в новините за касапниците за разпределение на територии между бандите. "Заслуга" за това има както нечовешката жестокост на тамошните картели, така и съседството с основния пазар на дрога САЩ.

Служебните коли на мексиканските картели



Сухопътната граница с Щатите налага използването на различни методи за трафик на наркотици. За разлика от колумбийските картели, чиято изобретателност кулминира до създаването на малки подводници, мексиканските барони залагат на груба мощ за противодействие на полицията.

Самоделните бронирани машини, с които мексиканските картели бранят стоката си, се наричат "monstruo" ("чудовище" на испански) заради огромните им размери и неуязвимост. Властите бележат успех срещу тези динозаври за първи път през 2011 г., когато военните успяват да превземат гаража на картела Лос Зетас в щата Тамаулипас. В него са открити 4 готови нарко-танка и още 23 возила, подготвени за модифициране.

Операцията на мексиканските въоръжени сили за ликвидиране на производството на бронирани машини има временен успех след затварянето на основната "фабрика". Картелите и досега намират начини да се сдобият със самоделни бронетранспортьори. Популярността на подобни возила обаче вече не е същата, както в годините на разцвета им. Ето и някои от най-впечатляващите екземпляри от онази епоха.

Моделът "Хипопотам" е базиран на тежък пикап.

Служебните коли на мексиканските картели



Тази подвижна крепост пък е започнала живота си като самосвал.

Служебните коли на мексиканските картели



Дори и най-малките нарко-танкове са защитени от тежка броня по цялата каросерия. В най-уязвимите зони дебелината на стоманените плочи достига 50 мм. За повишаване на боеспособността някои машини са снабдени с двойни колела.

Служебните коли на мексиканските картели



Някои от самоделните бронетранспортьори с офанзивно предназначение разполагат с огневи купол и странични бойници, от които членовете на картелите могат да водят огън.

Служебните коли на мексиканските картели



Други от тези чудовища пък разполагат с тарани за преодоляване на пътни засади и заграждения.

Служебните коли на мексиканските картели


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 1 Отговор
    Всъщност май повече приличат на полицейски автомобили за специални операции.
  • 2 Вътю

    7 0 Отговор
    Що си не купят по няколко БТР-а, ами се разправят с простотии...

    Коментиран от #5, #17

  • 3 коко

    5 0 Отговор
    Само с РПГ и готово.
  • 4 Бай Хуй

    2 3 Отговор
    Аз ще стана наркобос, само заради тия коли.
  • 5 Дядо Поп

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Вътю":

    Не се познават с Иван Костов,щеше да им подари стотина танка,ка-
    кто подари на македонците навремето.
  • 6 smolata

    7 0 Отговор
    Лудият макс се завръща. Изглежда обаче, че не ядрен холокост ни води в тази посоки, а безхаберщината и идиокрацията. Най-тъжното е, че полицията си знае кой кой е в престъпния свят и не прави нищо. Тези возила са за междукартелни войни. а не за пазене от полиция. Предполагам, че там полицайте са като наще...види G класа, хвърчаща с 200 и намира нещо мноооого интересно в кубинките си.

    Коментиран от #16

  • 7 Нема Бира

    5 0 Отговор
    Аксесоар за служебни коли!

    Коментиран от #14

  • 8 Благо Ебов

    2 0 Отговор
    Военните ша земат да ги копират
  • 9 аркус

    4 0 Отговор
    тежки, тромави и лесно уязвими са тези машини. защитени са от леко стрелково оръжие, но от бронебойни патрони, рпг или коктейли молотов не са. една лента с шипове на пътя и са до там и след това як обстрел по неподвижна мишена. всеки ходил в казармата знае какво е това
  • 10 Никито Иванов

    3 1 Отговор
    ЛУДИЯТ МАКС - последна СЕРИЯ 2015 година :)
  • 11 Dzver

    1 1 Отговор
    С един MILAN ,тези консерви ще се пръснат като майски рози :-)
  • 12 агент008

    0 0 Отговор
    Браво, пичове!!!
  • 13 Sauron

    0 0 Отговор
    predstavqsh i si do 2011 ne sa mojeli da gi sprat.......ajaba pusnete edna banda murgavi predstaviteli ot bg i oshte prez purvata sedmica shte sa spreni shtoto samo gumite shtqha da sa im ostanali vsichko ostanalo shtqha da sa gi otprali kato konservni kutiii i po punktovete za skrap nashiteee obichanii ROMI :))) Hamerikanciiii elate da se uchite ot BG
  • 14 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Нема Бира":

    НОСИХ 2Г ТОЗИ КЮНЕЦ ВЪВ ЗВЕЗДЕЦ
    ВЗЕ МИ ДУМИТЕ
  • 15 1235

    1 0 Отговор
    бях 6м.в развея и към 1г.в кашика преди да трьгнем по бригади та този уред ми е познат.
  • 16 истината

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "smolata":

    и аз не обичам полицията , ама не тя е виновна в случая.За нарко бизнеса са виновни корумпираните политици и съдебната власт.
  • 17 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Вътю":

    Не си купуват военна техника, защото която и да е бойна машина на пехотата струва от 1 млн. долара нагоре и купуването й означава контакт с друга мафия- търговците на оръжие. Голяма част от цената на армейските пехотни машини се влага за противоминна, противохимична, противоядрена защита и нападателно въоръжение (автоматични гранатомети, тежки картечници, малокалибрени оръдия и др.) Нищо от това не е нужно за наркомафията и не си струва да го плаща. Подходът им е перфектен - евтина доработка на мощни пикапи и камиони.
  • 18 mediator37

    0 0 Отговор
    Ако едно такова чудовище отиде на бензиноостанция да зарежда, едва ли ще му искат да плаща.
  • 19 република

    0 0 Отговор
    >Не се познават с Иван Костов,щеше да им подари стотина танка,ка-
    кто подари на македонците навремето.< Я, повтори пак? Нещо май бъркаш с около 8-9 години....Поинтересувай се поне от обща култура, кой-как и защо през1990г, когато Костов е бил все още обикновен асистент в УНСС