Last news in Fakti

28 Май, 2015 14:43 7 813 3

Android направи автомобилния си прощъпалник

  • android-
  • hyundai-
  • sonata

Новото поколение на Hyundai Sonata стана първият сериен модел с мултимедийна система, работеща с автомобилното приложение на Google. Android Auto не е самостоятелен фърмуер, а специална програма, която позволява пълна синхронизация на смартфона с информационно-развлекателния комплекс на колата. Сдвояването става с USB-кабел, след което контролът върху инсталираните в телефона или таблета приложения се извежда на екрана на арматурното табло, а дисплеят на мобилното устройство се блокира.



Водачът може да ползва картите на Google, да слуша любимата си музика, записана в паметта на телефона, да извършва позвънявания и да диктува текстови съобщения. Управлението на различните функции става както чрез сензорния екран, така и с бутони на волана или гласови команди.



От Hyundai поясняват, че всички нови "сонати" от моделната 2015-а с 8-инчова мултимедия ще се доставят с предварително инсталиран Android Auto. Клиентите, закупили такъв автомобил по-рано, ще могат да си инсталират приложението безплатно във всеки дилърски център на марката. Корейците обещават, че Android Auto скоро ще бъде качен и за безплатно сваляне на северноамериканския им сайт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vie ste idioti

    0 0 Отговор
    прощъпалник

    Коментиран от #3

  • 2 Борчо

    0 0 Отговор
    Ногу електроника, лампички, копчета, дисплеи. Това кола ли е, или космически кораб?!
  • 3 Мазнейков

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "vie ste idioti ":

    провери в правописен речник и тогава ще разбереш, че ти си идиот.