Last news in Fakti

8 Юни, 2015 13:31 3 296 7

Джобен компютър от Asus

  • компютри-
  • asus-
  • pen stick
Създаването на свръхминиатюрни персонални компютри вече не е новост. Най-известният от тях е Compute Stick, дело на компанията Intel. Това устройство е разполага с фирмения процесор и със система за активно охлаждане. Сега, тайванският производител Asus реши да не изостава от конкуренцията и пусна аналог на Compute Stick.
 
Иновацията се нарича Pen Stick и външно наподобява на стандартна флашка. Габаритите на Pen Stick са 121.9х33х15 мм, като устройството безпроблемно се събира в някой джоб. Новият мини компютър работи с Intel Cherry Trail, но в случая не разполага с активно охлаждане.
 
Обемът на оперативната памет е 2 гигабайта, а вграденото SSD събира до 32 гигабайта данни. Наличен е и порт за microSD, както и безжични модули Wi-Fi 802.11 b/g/n и Bluetooth 4.0. Устройството може да се включва безпроблемно към монитор или телевизор и работи под операционна система Windows 10. Цената на Asus Pen Stic е около $150.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 oeooe

    0 1 Отговор
    Бих задал въпрос към производителя на подобен шит, ако бях на пресконференцията... Та ето и въпросчето:

    - Защо ги правите тези у-ва, след като всеки втори има по-мощен компютър с монитор в джобът си? Говоря за мобилните смарт фони от ново поколение?

    Смятам, че тези машини биха били интересни и актуални, преди 5-10г. Тоест преди на навлязат масово таблети и смартфони.
    На това и екран, трбва да му търсиш и тн... супер безсмислена джаджа. Сигурен съм, че няма да се продава. Тези са хранили напразно една сюрия народ участвал в производството> Сега ще хранят и една сюрия търговци дето се предполага, че трябва да го продават :)))
  • 2 бръмбръм

    1 0 Отговор
    оеоое, явно никога не си ползвал компютър и все още не знаеш за какво служи, щом сравняваш това устройство с телефона си ;)
  • 3 oeooe

    0 0 Отговор
    Абе отворения бръмбръм, я кажи бате, какво ще правиш с това устройство в джоба. Ще правиш презентация ли? Трябва да ти осигурят проектор, монитор, мишка и клавиатура? Не е ли по-лесно с лаптоп, или с флашка (ако търсиш мобилност), като така или иначе ползваш чуждата материална база. Това устройство е пълеш шит, не става за нищо. Понеже не е завършен продукт, има нужда от монитор и въвеждащо устройство. Не е достатъчно мощно поради малките си размери и изобщо не виждам приложението му в битието. Но за такива като теб, вероятно е супер-дупер у-во. Еми купи си го, аз ще го пропусна и, ще ползвам смартфона си, а в къщи истинска машина и лаптоп. Аман от празнодумци!
  • 4 petkov

    1 0 Отговор
    oeooe, да ти кажа ли приложение? Мога ти измисля безброй много приложения! Първо приложение. Офис. В големите и сериозни фирми, компютрите са общо взето терминали към една огромна машина някъде в сградата (най-образно казано). Взимаш един монитор за 150 лв. бучиш му "флашката" и си готов - работно място напълно функционално за поредния "администратор на данни". Друго място ли, производство... на 90 % от компютрите в произвоството, въобще не им трябват монитори (освен в случаите на пренастройка) в тези случай се минава с един приносим монитор и си готов... Хайде да се върна на моето работно място - изграждане на мрежова структрура от сензори за следене параметрите на заобикалящата среда.... о мойто момче.... знаеш ли от колко време търся да ми вземат 40-50 такива машинки, ама за съжаление никой не ги внася в България...
  • 5 Ivan S

    1 0 Отговор
    И всеки хотелски телевизор става компютър.
  • 6 нднд

    0 0 Отговор
    Да и трябва да си носиш мишка и клавиатура с теб по хотелите :)
    А и все още в 90% от тях, телевизорите са с АV, или SCART вход.
    Просто забравяш да го включиш това. Освен ако не си носиш и монитор в торбето при мишката и клавиатурата.
    Много сте зле, след като му се кефите на това недоразумение на техниката. Компютъра се ползва масово, за браузване, word - exel, гледане на филми, музика и имейл. Това го може всеки телефон. Да не говорим, за удобството което осигурява ако имаш безплатни данни
  • 7 Гост

    0 0 Отговор
    Много подобни има и в университета. Към всеки монитор е ръгнато по 1 такова, не точно ръгнато, защото е свързано със кабел и е оставено до клавиатурите, за да може студент лесно да си ръгне флашка. Мисля че дори нямат и хард дискове, всичко е някъде на сървър, което е супер, няма значение кой компютър ще ползваш, файловете са ти навсякъде, в целия университет