23 Юни, 2015 14:17 13 182 8

Летящи мотоциклети за щатската армия

  • malloy aeronautics-
  • хувърбайк

Британската компания Malloy Aeronautics, специализирана в т.нар. хувърбайкове (пилотируеми квадрокоптери), е подписала договор с Министерството на отбраната на САЩ за разработката на ново летящо транспортно средство за нуждите на американската войска, съобщава The Verge.

Хувърбайковете привлекли интереса на военните заради безопасността си (пропелерите им не застрашават хората, нито околните предмети) и ниската си цена. Летящите мотоциклети били много по-евтини от всеки друг вид въздушен транспорт. Освен това били изключително маневрени в ограничени пространства и можели да се управляват както от пилот, така и дистанционно.

Според Malloy Aeronautics разработката им ще стане идеален инструмент в спасителни и издирвателни операции или при доставка на пратки. Хувърбайковете били и изключително удобни на разузнаването.

Британците обещават да представят съвсем скоро напълно функционален летящ мотоциклет в реални размери, който ще залегне в основата на прототип за щатската армия. Паралелно с това Malloy Aeronautics ще продължат работата си над умалени модели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    0 1 Отговор
    мечти
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Напомня ми за Междузвездни войни - Завръщането на джедаите.
  • 3 Лило

    1 0 Отговор
    Най добре да ги раздадат на нашите рокерчета та дано спрат тези самоубийства!

    Коментиран от #5

  • 4 натко

    1 0 Отговор
    айде рубладжийте отново ще страдат от завист и ужас
  • 5 диан

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Лило":

    ако те е грижа са убииствата по улиците
    сигурно има един загинал от мотоциклетист
    а загинали от коли
    свят да ти се завие

    Коментиран от #6

  • 6 Лило

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "диан":

    Грижа ме е за рокерчетата пич.Че от простотия се изпотрепаха и сега жените им други трябва да ги утешават.Голяма част от младите хора в България нямат нужното самозъзнание и интелект за да управляват такива мощни мотоциклети! А за катастрофите с колите също е обширна тема и общо взето опира до същите проблеми.
  • 7 dragonn2

    1 0 Отговор
    Американците трябва да минават на диета, иначе нема да отлепи :)
  • 8 Милен

    1 0 Отговор
    Е аз лично незнам какво му е новото, в нашето село Лозица с такова нещо съседа пръска нивите срещу вредители. Лошото е, че много прах вдига на улицата, като се връща.