Last news in Fakti

23 Юли, 2015 01:30 2 521 0

4G смарт устройства с тенденция да завземат пазара в Тайван

  • тайван-
  • технологии-
  • смартфони-
  • таблети-
  • htc corp.-
  • samsung-
  • sony-
  • 4g-
  • изследване

Сериозен ръст в броя на потребителите на на смарт устройства в Тайван

Потребителите на тайвански смартфони и таблети достигнаха внушителните 16.04 милиона за първата половина на 2015г. , което представлява увеличение с 1.7 спрямо предишното полугодие. Това показаха резултатите от телефонно изследване на общо 1200 респонденти на възраст над 12г.

Според проучването на Foreseeing Innovative New Digiservices към Института за информационна индустрия 73.4 % от жителите на Република Китай или 15.25 милиона притежават смартфони, докато 32% (6.65 милиона) имат таблети. Общо 5.85 милиона тайвански граждани използват и двете.

По данни на същото изследване безспорен лидер в производството на мобилни технологии е компанията HTC Corp. с пазарен дял, равняващ се на 21,4%.  Веднага след нея се нареждат Samsung, Apple и Sony със съответно 20%, 16.3% и 15.8%. Местната марка AsusTek Computer Inc. заема петото място в класацията.

Проучването е установило също, че броят на четвърто поколение потребители на телекомуникационни услуги е нараснал с 15% на годишна база, достигайки до 4.54 милиона. За сравнение броят на трето поколение потребители е намалял с близо 8%. Прогнозира се потребителите на 4G през втората половина на годината да се увеличат с още 3.18 милиона основно във възрастовия интервал 12-44г.

Статистическите данни сочат, че 11.6% от притежателите на  4G смартфони и таблети, използват своите устройства основно за проверяване на електронна поща и водене на комуникация и навигационни услуги.

От Института за информационна индустрия посъветваха предприятията да поставят фокуса върху промяната в начина на живот, планирайки така своите бизнес модели и услуги, че да са в състояние да посрещат и удовлетворяват потребителските нужди. Само по този начин е възможно да се генерира висока печалба и да се създава потребителска лоялност.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА