7 Септември, 2015 21:00 3 550 0

Pininfarina влязоха и при велосипедите

  • de rosa-
  • pininfarina-
  • шосейно колело
Две от известните италиански фамилни компании в лицето на гурутата на дизайна Pininfarina и производителят на лимитирани велосипеди De Rosa разкриха първият им общ продукт. Това е състезателният шосеен велосипед с името De Rosa SK Pininfarina. Колелото може да се похвали с това, че е едно от малкото разработени в аеродинамичен тунел.
Вече 60 години De Rosa изработват шосейни велосипеди от най-висок клас, като през това време много отбори и състезатели по света са се възползвали от техните творения. Тази нова колаборация дава възможност на De Rosa да използва необятен набор от технологии, а на Pininfarina да покажат за пореден път на какво са способни, като визия и възможности.
Рамката на велосипеда е направена от въглеродни влакна и е проектирана на 3D принтер, като е обърнато внимание на това здравината и твърдостта да не нарушават комфорта и стабилността. Всички жила обслужващи механиката също са интегрирани в рамката от гледна точка на стил и аеродинамика. Тя ще се продава в 8 различни размера и цветовете air white, sea blue, fire red и earth black, както и в две двуцветни 
комбинации fire red/earth black и air white/sea blue. Кормилото е с вградено колче, монтажът е Campagnolo Super Record EPS, седалката също е изработена от карбон и идва от Selle Italia. За сега нямаме информация за цената, но това карбоново творение няма да бъде евтино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА