Last news in Fakti

8 Септември, 2015 13:59 4 215 7

Русия блокира 11 порно сайта

  • роскомнадзор-
  • русия-
  • порно-
  • порнография-
  • pornhub

Федералната служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации („Роскомнадзор“) обяви, че ограничава достъпа до 11 интернет ресурса с порнографско съдържание от територията на Русия. Сред засегнатите сайтове е един от най-посещаваните портали PornHub.

Забраната се налага след решение на Криловския районен съд в Краснодарския край, който изисква включването на 11-те сайта в Единния регистър на забранената информация, а руските интернет доставчици се задължават да ограничат достъпа до въпросните страници.

От „Роскомнадзор“ подчертават, че "незаконното производство, разпространение и публичен показ на порнография се явяват престъпление" по чл. 242 от Наказателния кодекс на Руската федерация, което се наказва с лишаване от свобода за срок от две до шест години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 1 Отговор
    Руснаците държат на морала, въпреки че рускините са най-е*ливите жени, прославили Русия в целия свят, особенно в Турция и Египет.
    Полагат яко усилия да не са развратени като американците.
    Там където няма морал, няма държава и следва разруха.
  • 2 Жеко

    0 2 Отговор
    И в българия трябва да стане така
  • 3 гост

    0 1 Отговор
    аз им го виждам "морала" по нашите курорти. Не ме интересува, че спазват законите в Русия ако наистина бяха възпитани хора щяха да ги спазват навсякъде.
  • 4 водка

    0 1 Отговор
    тоя ще ги остави чисто на сухо - недостиг на храна, сега порното спря, ако им спре и водката и край
  • 5 селянин

    0 1 Отговор
    "незаконното производство, разпространение и публичен показ на порнография се явяват престъпление" - Четете внимателно! Не забраняват порното, а забраняват гледането му на аванта и лесния достъп до него. Мисля ще се съгласите че достъпа до сайтове като Pornhub е направо безконтролен и всяко дори дете може да стигне до него без усилия.
    А за коментара за морала по курортите... е в Слънчев Бряг лидери по "морал" според мен са британците. Като отвързани животни от кошара са. То и с това се прочува нашата държавица, не с истински туризъм, а лунапарк за пълнолетни младежи.
  • 6 гост

    0 1 Отговор
    то в Слънчев Бряг руснаци ведно с англичани пият ма както и да е.
    Мене най ме дразнят русначетата дето ги пращат за има няма 10 дена с 3000 долара джобни. Къде мислите, че отиват парите?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.