Last news in Fakti

18 Септември, 2015 14:22 3 663 3

Фенове на Apple се оплакват от iOS 9

  • apple-
  • iphone-
  • ipad-
  • ios 9

Новата версия на операционната система iOS трови нервите на собствениците на "ябълкови" устройства, съобщава Forbes. Проблемите започва още с обновяването на софтуера. Заради множеството желаещи услугите на Apple често се оказват недостъпни или скоростта на сваляне е крайно ниска.

Потребителите, успели все пак да заредят обновлението, се оплакват от неправилна работа на Wi-Fi, неработещи менюта, графични артефакти при визуализацията на интерфейса, системни "спирачки" и др.

Според Apple iOS 9 има подобрени алгоритми за енергопотребление, но на практика батерията на iPhone се изтощава още по-бързо от преди. Операционната система дебютира с множество бъгове, които наложиха 10 обновления, разработени за преодоляване на проблемите. По непотвърдена информация през октомври или ноември се очаква iOS 9.1, която би трябвало да отстрани повечето неизправности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ASD

    0 0 Отговор
    Всяка операционна система има много бъгове при голям ъпгрейд. И андроид 5 имаше, и уиндоус 10 има и винаги всички ще имат. Важното е че ги оправят.
  • 2 некойси

    0 0 Отговор
    Ощастливиха ме с 9.0, това означава още 1 година живот за стария 4S.
    Бях почти сигурен че 8.х е посления OS който ще работи на него.
    Да живей Апъл и всичките iOS/Mac OS устройства! :)
  • 3 qwerty

    0 0 Отговор
    лично аз съм доволен от ъпдейта. преди само в 3Г изкарвах по около 7-8 часа на ден макс. сега като, че ли държи поне още час, менютата са същите. единственото което не ми харесва е, че пак трябва да се оправят настройките за локацията (следенето), защото постоянно ми показва триъгълничето. това с режима на батерията може да е старо, но е добро като опция.