Last news in Fakti

3 Ноември, 2015 15:09 8 460 3

Head-up дисплей за смартфон

  • head-up дисплей-
  • hudway-
  • hudway glass

Мобилните телефони могат да заместят напълно навигационните системи за автомобили, но невинаги са пред очите на водача. За да разчете информацията, той трябва поне за секунда да отклони погледа си от пътната обстановка, а това крие риск.

Авторите на проекта HUDWAY предлагат елегантно решение на проблема с концентрацията, което допреди 20-ина години се смяташе за технология от военното самолетостроене и се срещаше само при някои суперспортни автомобили.

HUDWAY GLASS представлява стойка за смартфон, чието капаче служи за прожекционен дисплей на предното стъкло. Устройството работи еднакво добре и при ярка външна светлина, и в сумрак. Достатъчно е да се фиксира на арматурното табло и телефонът да бъде захванат в него.

Доставките на хитрата джаджа започват през март догодина. Цената при предварителна поръчка е $45.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 0 Отговор
    Яко :)
  • 2 тъпотия

    0 2 Отговор
    Яко тъпо!
    За какво ми е дисплей, който отразява дисплея на телефона, когато мога да гледам дисплея на самия телефон? Трябва ми само стойка за телефона
  • 3 ррррр

    0 2 Отговор
    каква е тая тъпотия хедъп , напишете го на български примерно прозрачно огледало или екран за прожекция или нещо друго смислено а не някаква извратена дума на англииски която нищо не означава