Last news in Fakti

3 Декември, 2015 12:26 3 871 4

Задължителни адаптивни фарове за висока оценка в краш тестове

  • адаптивни фарове-
  • iihs
Задължителни адаптивни фарове за висока оценка в краш тестове - 1

Наличието на адаптивни фарове в оборудването на автомобила ще стане задължителен критерий за получаването на максимален рейтинг в изпитанията на Американския застрахователен институт за пътна безопасност (IIHS), съобщава Automotive News. В момента се изработва специална методика за оценяване на "умните" светлини, а първите резултати от тестовете ще бъдат публикувани в края на 2016 г. Ако подобен род изпитания се увенчаят с успех, технологията ще бъде включена в списъка със задължително оборудване за всички производители, които претендират за максималната оценка на IIHS Top Safety Pick +.

Адаптивните фарове са сложна система от камери, сензори в кормилната уредба и електрически механизми, които насочват автоматично светлинния поток в завои и регулират формата на снопа. През 2014-2015 г. на американския пазар са се предлагали 123 модела, оборудвани с такава технология, или 34% от новите коли. 25 от тях не са от луксозния сегмент. От началото на 2010 г. броят на такива автомобили се е удвоил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    1 0 Отговор
    Само електроники, като изгори да не можеш да го оправиш. Най-добре една обикновена крушка за 2-3 лева, както са на старите Лади и това е

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    Никой не те кара да сменяш Лада-та. Като не ти харесват новите технологии, защо ползваш комп и интернет? Ама то малко трябва да се мисли преди да седнеш да тормозиш клавиатурата!
  • 3 Golfather

    0 0 Отговор
    слагаш 55в ксенон на рехлектора и си ти... другите да гледат пътя а не фаровете ти :)

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.