12 Януари, 2016 14:43 5 314 2

Израел тества успешно товарен дрон

  • tactical robotics ltd.-
  • airmule-
  • дрон-
  • израел
Израел тества успешно товарен дрон - 1

Израелската компания Tactical Robotics Ltd. обяви, че е извършила успешен полет с безпилотния летателен апарат AirMule. Товарният дрон е създаден като алтернатива на хеликоптерите, които не могат да кацат на малки плавателни съдове и на ограничени пространства.

Израел тества успешно товарен дрон

AirMule има един двигател и може да излита и каца вертикално. Разположените в задната част пропелери генерират хоризонтална тяга, а зависването във въздуха се контролира със скрити в долната част на корпуса ротори.

Израел тества успешно товарен дрон

Товарният дрон се управлява както дистанционно, така и с помощта на автономна система за движение. Може да пренася товари с тегло до 440 кг на разстояние до 300 км с максимална скорост 185 км/ч и да остане във въздуха в продължение на 5 часа.

Израел тества успешно товарен дрон

Tactical Robotics Ltd. планира да използва AirMule за доставки на различни товари и превоз на пострадали хора в райони, където полетите на вертолети са затруднени или прекалено опасни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Не че съм експерт, но насочената нагоре тръба на турбината трябва да генерира тяга обратна на тягата на перките и по този начин да противодейства на усилието на уреда да излети. Не би трябвало ли да е обратното, както е и при самолетите с вертикално излитане, дифузера се насочва надолу.
    Все пак смятам, че трябва да се постараят да направят летателен уред на батман: бат. Сходно е с тази разработка, но е с две по-малки турбини, перки една над друга у кабина отпред. Инженерите да се замислят, все пак много от идеите първо се раздат във фантастиката и после преминават в реални използваеми средства.

    Коментиран от #2

  • 2 некойси

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Няма какво да се чудиш, евреите са добри в спретването на световни конфликти, заговори и конспирации.
    Сглобил съм няколко мултироторни машини и на базата на натрупания опит смея да твърдя, че това което виждам е някаква сбирщина от неизползваем чаркалък, фикс идея на лунатик.