Last news in Fakti

18 Март, 2016 11:01 2 502 3

Head-Up дисплей за мотоциклетисти

  • bmw-
  • head-up display
Head-Up дисплей за мотоциклетисти - 1

В градското движение частите от секундата могат да имат решаващо значение и понякога е достатъчно много кратковременно отклоняване на вниманието, за да се достигне до опасна ситуация. Поради това още от 2003 година BMW е първият автомобилен производител, който предлага Head-Up дисплей за своите автомобили.

BMW Head-Up дисплеят проектира важната респективно желаната информация за трафика и за автомобила директно в зрителното поле на водача и му осигурява постоянно и без отклоняване на вниманието следене на случващото се на пътя. Още по-важна, отколкото при автомобила е тази функция при управлението на мотоциклети, където в някои ситуации е достатъчно съвсем кратковременно отклонение на вниманието, за да се достигне до критична ситуация на пътя.Head-Up дисплей за мотоциклетисти

За да може тази технология в бъдеще да бъде предлагана и при мотоциклетите, в рамките на предварителна разработка шлем на BMW Motorrad е оборудван с иновативната функция Head-Up дисплей. По този начин важната за шофирането информация се проектира директно в зрителното поле на водача. Познатият вид върху арматурното табло отпада, и водачът на мотоциклета може без отклоняване на вниманието да се концентрира върху случващото се на пътя.

Всички индикации могат да бъдат програмирани свободно, като в идеалния случай пред водача са видими само онези данни, които са важни и полезни за актуалната ситуация и в максимална степен подпомагат сигурната езда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 2 Отговор
    Е това си е на бмв, браво!
  • 2 AMG

    0 1 Отговор
    Поредната пръдня от бмз..
    пс. по терлички пръдня !
  • 3 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    размечтаха се ........