Last news in Fakti

23 Март, 2016 13:31 4 697 1

Най-големият дирижабъл в света

  • дирижабъл-
  • hybrid air vehicles-
  • airlander 10
Най-големият дирижабъл в света - 1

Британската компания Hybrid Air Vehicles завърши окончателно работата си по гигантския дирижабъл Airlander 10, представляващ хибридно транспортно средство, обединяващо в себе си въздушен апарат от миналото и най-съвременни технологии.

Първоначално Airlander 10 беше проектиран за военните сили на САЩ, но по неясни причини проектът беше замразен. За да бъде продължена разработката на най-големия дирижабъл в света се наложи преквалифицирането му за граждански цели.

Най-големият дирижабъл в света

Дължината на корпуса на Airlander 10 е 92 метра, което е с 8 метра повече от най-големия самолет в света Ан 225. Дирижабълът е способен да се приземява на всякакви повърхности, в това число и на вода.

Във въздуха транспортното средство може да прекара пет дни, а максималната му скорост на предвижване е 150 км/ч. Може да превозва товар до 10 тона, а цялата тази маса се задвижва от четири дизелови V8 двигателя. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 2 Отговор
    Измислил го руснака !