19 Април, 2016 13:42 20 167 18

Секретният руски всъдеход получи бойното си кръщене

  • каратель-
  • фалькатус-
  • викинг-
  • камаз-
  • камаз-4911-
  • федерална служба за безопасност-
  • фсб-
  • владимир путин-
  • дагестан
Секретният руски всъдеход получи бойното си кръщене - 1

Засекретените бронирани всъдеходи "Каратель" ("Наказател"), известни още под имената "Фалькатус" и "Викинг", които неотдавна бяха представени лично на руския президент Владимир Путин, са участвали за пръв път в реални бойни действия. Новите машини на руските специални части са били използвани в операция миналата седмица в село Ленинкент, Дагестан.

От публикуваното видео, заснето по време на акцията, не става ясно дали "Каратель" е взел участие в самите сражения. В клипа се вижда само паркирана пред къща машина, зад която се прикриват командоси.

"Каратель" се смята за един от най-високотехнологичните нови продукти на руския военнопромишлен комплекс. Характеристиките му са строго секретни. Знае се само, че е разработен по поръчка на отрядите "Альфа" (най-коравите "спецназовци") на Федералната служба за безопасност (ФСБ), построен е върху шаси от състезателния КамАЗ-4911 и тежи 12 тона.

Секретният руски всъдеход получи бойното си кръщене


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0но с Конски0

    8 2 Отговор
    те тва е бойна баничарка
  • 2 чукча

    8 4 Отговор
    Баничарка или не,ама дупе да ти яко ако я срещнеш.
  • 3 фики

    6 2 Отговор
    Дано има по дълъг пробег от арматата и най накрая направят свясна машина руснаците, като тези които дават по дискавъри ченъл.
  • 4 911

    6 3 Отговор
    ама тия дето ги дават по дискавъри/американските/ холивудски машини -та те като срещнат руска машина се посират и все така всичко им се блокира-справка доналд кук или летящата американска щайга до границата с Русия.

    Коментиран от #5

  • 5 FR V

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "911":

    ти от къде си сигурен ,че това не е поредната руска партенка?!
    Те една кола не могат да направят и едни дънки да си ушият та всъдеходи ще правят?!
    Пуснали са ти една снимка обработена с Фотошоп и ти паднаха гащите!
    Що за патриоти сте след като се радвате на всеки пропаганден трик на империалистите от Москва?!

    Коментиран от #12

  • 6 ПАКАТА

    5 3 Отговор
    Ам то щот не могат нищо за туй Обама-та сви перките
  • 7 Нов чо

    6 4 Отговор
    Руснаците могат да направят ВСИЧКО !!! ВСИЧКО . Просто не са решили.

    Коментиран от #9

  • 8 Кашик

    2 0 Отговор
    Най-големият "пиниз" на тези машини са тенекиите и особено пода! Там се иска научна фантазия - сериозна. Да нацелиш най-точната формула срещу гранатомети, мини и др.
  • 9 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Нов чо":

    Ами аре да се гръмнат де?!Кво се бавят...

    Коментиран от #13

  • 10 бай Пич

    5 0 Отговор
    Що да не сме патриоти бе? А къде са нашите машини? Терем произвежода БТР-и. Да, но кой от вас е чел характеристиките им? Добри са, спор няма. Но политиката на разруха на ВПК и ограбването му от десетилетия смаза и корабостроене и останалото. Едва сега се сетиха, да не доразпродадат и КИНТЕКС и Вазовските МЗ Сопот. След дъжд качулка. Аз лично оценям всяко добро оръжие непредубедено. Всеки производител предлага интересни неща. Австралийският военнотранспортен самолет превъзхожда по някои параметри русски и ЮЕсЕй и други аналози. И по-евтин при това. Но нима Гюрдза, АК-модификациите, СУ, ТУ, МИГ, Искандер....хиляди русски въоръжения не са за уважение, след като са доказали,ч е са ефективни? Най-доброто винаги е вчера - всеки ден техниката се развива. По тази причина и няма вечно най-добро. Аз лично предпочитам една добра нова руска машина, пред втора употреба някоя друга, ако показателите и ме устройват по предназначение. например запалването на ракетните двигатели за коссмическо извеждане на комплекси се оказа простичко и евтино - запалват се наредени брезови клонки, като кибритени клечки, те изгарят, създават температура и задвижват останалите стартови системи. И евтино и просто - няколко долара я има я няма...не звучи като да плащаш хиляди за някакъв стартерен чип а? така, че който оплюва русската наука и техника е меко казано глупавичък... Което не значи, че не виждам качеството и на СААБ-Грипен, на Юрофайтър, ЕФ-....всяка мажина си има някакви предимства и недостатъци. тази бронирана машина е компактна, има добра аеродинамика като коефицент, превозва пехотинци при това ги подсигурява с прикритие и вероятно и с резервни муниции при нужда, със сигурност е защитена при взрив под нея, понеже най-слабите места на такива костенурки са ако ги вдигне взривна вълна и ги обърне...няма как да изпълзят лесно. Бронировката и не се описва, но едва ли ще е за подценяване. Танк Армата според изявленията стрелял със снаряди способни да пробият закалена стомана с дебелина минимум метър...представете си какво би станало ако попадне в къща, недобре укрепен бункер,...! Доста хора превъзнасят другите и оплюват русснаците, но истината е, че и русснаците правят страхотни военни нещица. И другите правят също. Китайците правят страхотни танкове, Стелт Пак Фа и какво ли не. А ние вместо да си направим свои а кадърни хора има не един тук оплюваме техните така ли? Е, щом ти носи радост радвай си се! Просвета на това горе е над 35 см което го прави високоефективна машина за оффроуд терени без блата естественно. Машината не е лоша. Добра е ищом са я одобрили за въоръжение явно изпитанията и са успешни. А русските изпитания не са като оглед на нашите депутати на витрина със сирена...ония стрелят яко и само да даде гаф нещо веднага го пращат за доработка. специално военната им техника е на висота.
  • 11 mediator37

    3 1 Отговор
    Преди месец на Путин представиха Каратель с още две други машини.
    Другите сайтове го отразиха, мобилето не.
    Иптян бойна машина не е. Полицейска - да.
  • 12 Мишка

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "FR V":

    Тъпоооо то и Ан 124 е един огромен фотошоп.Ма то ти май и шоп не си.
    бай Пич ти изнесе лекция като в университета чети попивай и се учи.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 jambazina

    1 3 Отговор
    Зад Карател се прикриват командоси, а Карател се прикрива зад Газел. Хахаха

    Коментиран от #17

  • 15 dhcp

    4 0 Отговор
    Руснака вярно не може да прави коли, но военната им техника е доста добра и се влагат доста пари в разработки в сферата. Има го и момента в който американците като направят нещо ново и почват да се пъчат, а руснаците си държат в тайна техниката. Наскоро станахме свидетели на масово напущащ флот заради един руски самолет. Американците като се изпъчиха със стелда руснака веднага свали на балканите 7 броя от невидимите лястовици, но в медиите излезна информация, че са само два свалени, а от познат военен знам, че са повече. Та тея игри са много сложни и не мисля, че са за нас.
  • 16 партенка е майка ти

    2 1 Отговор
    Погледни видеото фотошопееее! Преди да пишете глупости ,оглеждайте целите статии обстойно ,за да не се изказвате неподготвени !
  • 17 Мишка

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "jambazina":

    Само не можах да разбера къде видя зад Карател Газел.Газел-ата е пред Карател-а прикрита от него.
    Макър че не рядко при военни действия бронираните машини са се прикривали и зад цививилни не бронирани както и зад згради и релеф на терена.Това е нормално за всяка една армия.
  • 18 Нов чо

    1 0 Отговор
    до коняра--- Просто не са решили ! не четеш ли !!!