23 Юли, 2016 01:15 2 270 0

Тестват 5G в Берлин

  • тестват-
  • 5g-
  • берлин

До 2020 г. технологията трябва да е готова за пазара

Следващото поколение мрежа за бърз пренос на данни 5G се тества в Берлин. Сенатът по икономическите въпроси на федералната провинция Берлин и Дойче Телеком планират да си сътрудничат при изграждането на тестово поле, пише ДПА.

Браншът на информационните технологии и телекомуникациите вижда в мобилните мрежи от пето поколение (5G) шанс за Германия да добие отново по-голямо значение в технологичния бизнес. До 2020 г. технологията трябва да е готова за пазара и ще е значително по-бърза от настоящия стандарт LTE. Според статия на „Berliner Morgenpost“ предавателите от новото поколение ще бъдат инсталирани например върху бившата сграда на Telefunken на площад „Ернст Ройтер“ в близост до ТУ Берлин в Шарлотенбург. Те биха могли да покрият радиус от около един километър. В тази зона 5G приложенията можело да бъдат тествани в реално време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА