1 628 1

Спад на продажбите на смартфони в Тайван

Последният месец регистрира най-ниски стойности на приходи от продажба на смартфони в страната

Виолина Цветанова

Република Китай регистрира спад в продажбите на смартфони през последния месец, достигайки най-ниските стойности за тази година.

Причините за този спад са няколко. На първо място това е ниският темп на икономически растеж в световен мащаб, който оказва влияние върху покупателните способности на потребителите.  Освен това водещите марки се намират в преходен период – всяка от тях е в процес на пускане на нови модели смартфони на пазара. Това на свой ред кара потребителят да не купува от наличните, а да изчака излизането на новите. Така приходите от продажбите намаляват значително за последните месеци.

За месец юни в Тайван са продадени само 607 000 смартфона, което е с 5.3 % по-малко от предходния месец. В същото време световният гигант Apple Inc. остава най-големият доставчик на страната, достигайки 41.2 % пазарен дял благодарение на смартфоните iPhone, които държат еднакви ценови нива от пускането си в употреба. На второ място е Samsung Electronics Co. с 22 % пазарен дял, следван от тайванската компания HTC Corp. с 11.5% и Sony Corp. с 10.5%.

Що се отнася до сматфоните, попадащи в ниския и средния ценови клас, които обслужват нуждите на хората с по-малък доход, водещото място се полага на компаниите Samsung и Asustek. Asustek е един от доставчиците на персонални компютри на Рапублика Китай, но разполага и с разнообразен продуктов микс от „бюджетни“ сматфони.

Ако говорим за най-купувани модели, за миниалия месец това са както следва iPhone 6s 64G, Samsung Galaxy J7, ZenFone 2 Laser ZE500KL 16g - Asustek, ZenFone 2 Laser Ze500KL 8G и Samsung Galaxy J5.

 

 

 


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ХАХА
    Отговор
    1 16:46  23.07.16
    Е.ахти важната "новината".Държавата си отиде ние гледаме в Тайван телефоните как вървят

Напиши коментар:


Публикувай