3 240 2

Teal - най-бързият дрон в света

Ангел Харизанов

Всички продукти по света се борят за доказване на своите уникални способности, отличаващи ги от останалите. В нишата на дроновете едно от най-важните неща е скороста на полет и Teal иска титлата. Освен това идеята и реализирането ѝ са дело на един само 18-годишен младеж на име Джордж Матус - младши.

Teal може да поддържа скорост от 115 километра в час, като според условията те могат да достигат и до 137. Борбата с вятъра е един от основните проблеми на дроновете и той може да устоява на ветрове със скорост до 65 км/ч. Управлението може да става със смартфон, таблет или дистанционно, като платформата написана на "С" е отворена за подобрения.

Теглото да дрона достига само 700 грама, като може да носи полезен товар до 500 грама. За свързване той има три USB2 порта, един USB3 порт и един HDMI 2.0. Максималният му обсег е 1.5 километра. Камерата, с която е снабден е 13 Mp и може да заснема с качество до 4K, а лайвстриймът се изпълнява на 720 пиксела, като може да се комбинира и с VR очила.

Първите 500 закупили дрона ще получат Signature Series - пакет предлагащ двойно по-дълъг на стандартния десет минутен полет. Първите доставки се планират през началото на 2017, а цената му ще достига 1300 долара. За Teal се разработва и FollowMe приложение, което ще разпознава в реално време обектите, като използва алгоритми от NASA и AirForce.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • дрон до дрон
  Отговор
  1 23:50  24.07.16
  Скоро в прогнозите за времето, ще съобщават за "превалявания" от дронове !
 • некойси
  Отговор
  2 00:07  25.07.16
  Със сигурност не е най-бързия дрон. Има машини, които си карат с по 150 км/ч +.

Напиши коментар:


Публикувай