1 457 0

Тайван за втори път домакин на Световния конгрес на информационните технологии

Събитието ще се проведе през септември 2017г. като се очаква да привлече редица световни гиганти

Виолина Цветанова

Световният конгрес на информационните технологии, който ще се проведе в Република Китай през следващата година, има за цел да привлече големи индустриални участници от страната и чужбина, за да покажат най-новите тенденции в областта на информационните и комуникационните технологии с акцент върху „smart city“ приложенията и услугите.

„В отговор на глобалните тенденции към отворени и интелигентни информационни и комуникационни технологии, ние възнамеряваме да представим постигнатите подобрения и иновационни продукти по време на Конгреса през 2017 г.“ , заяви заместник-директорът на Бюрото за индустриално развитие и информационни технологии към Министерство на икономиката в Тайван. „ Ние също така планираме да се възползваме от възможността да представим способностите на страната в областта на хардуерната и софтуерна интеграция“, допълни той, подчеравайки, че ще бъдат разгледани и теми, свързани с „интернет на нещата“,  преносимите устройства и облачните услуги.

Събитието под мотото „Да изпълним обещанията на Дигиталната ера: Изграждане и споделяне на мечтата“ ще се проведе от 10-ти до 13-ти септември идната година и ще се състои от редица конференции, „Business-to-business” събития, награждавания и специална изложба в Световния търговски център в столицата Тайпе. Страната за втори път ще бъде домакин, като първият бе през 2000 г.

Планирана е и еднодневна обиколка на местните 4G „smart city“ инициативи главно в Тайпе и Таоюан в северен Тайван. Турът има за цел да даде възможност на международните гости да се запознаят с предлаганите услуги от първа ръка. Част от обиколката ще се съсредоточи върху тайванските смарт  транспортни решения, като ще бъдат представени електронната система за събиране на магистрални такси, системата „YouBike“ за наем на велосипеди и платформата „eBus“, позволяваща на пътниците да получават информация за точната локазция на автобуса, който чакат, в реално време.

Очаква се събитието да привлече  световни гиганти в областта на информационните и комуникационните технологии, бизнес лидери, правителствени служители и учени от различни сфери на науката.Още по темата

 • И Тайван изригна срещу Pokemon Go

  И Тайван изригна срещу Pokemon Go

  Властите в Тайван са подали жалба към компанията – разработчик на играта Pokemon Go, като са поискали да бъде премахната пътната инфраструктура ...
  11.08.2016
  711
  0

Напиши коментар:


Публикувай