1 038 0

Apple ще плаща $200 хил. за открити пробиви в сигурността

Apple ще плаща $200 хил. за открити пробиви в сигурността
Георги Касабов

Практиката да се плаща на външни лица за откриване на уязвими места в софтуера не е нова. Гиганти като Google, Microsoft, Facebook, Uber, Fiat Chrysler и дори щатското Министерство на отбраната прибягват до услугите на хакери, за да подсилят кибер сигурността си. От есента подобна програма въвежда и Apple.

От 1 септември всеки, който открие пробив в софтуера на "ябълковите" продукти, ще може да се бори за награда до $200 000. Отначало в програмата ще могат да участват само IT-специалисти, които са сътрудничили на Apple и преди, но не на по-късен етап право да се включат ще получат всички желаещи.

Наградите са разделени в пет категории според сложността на хака. За осъществяване на неупълномощен достъп до iCloud ще се плаща $50 000, а за пробив в защитата на Secure Enclave Processor - $100 000.

Представители на Apple подчертават, че напоследък става все по-сложно да бъдат идентифицирани уязвими места в сигурността на софтуера, но обявената програма ще помогне на компанията да бъде "в крак" с тенденциите и да избегне бъдещи пробиви като хакването на iPhone, към което прибегна полицията след убийствата в калифорнийския град Сан Бернардино.Още по темата

 • Арестуваха мистериозен хакер в Лондон

  Арестуваха мистериозен хакер в Лондон

  В Лондон беше арестуван 29-годишен британец, заподозрян в участие в кибератаката, която остави миналата година без интернет близо един милион клиенти ...
  23.02.2017
  665
  1

Напиши коментар:


Публикувай