Last news in Fakti

8 Август, 2016 15:38 3 402 4

Китайски трамвай се движи без жица

  • трамвай-
  • китай
Китайски трамвай се движи без жица - 1

В Китай от поточната линия на машиностроителната компания CRRC Zhuzhou Locomotive Co слезе първият трамвай, за предвижването на който не е необходима жица над него. Новото транспортно средство се движи по релси, но се зарежда по време на кратките си престои на спирките. За това се използват свръхмощни кондензатори, работещи безконтактно с външната ел. мрежа. Именно чрез тях, за 30 секунди се получава заряд, достатъчен за изминаване на разстояние от 3 до 5 километра. Максималната скорост на иновационния трамвай е 70 км/ч., а капацитетът му - 380 души. Вижте го.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Goro Lafchi

    1 0 Отговор
    Като няма жици китайските роми ко праят?
  • 2 Краси

    0 0 Отговор
    Я, тези да не са осъщестили така чакания пробив при супер кондензаторите?! Ако наистина е така, практичните електрически коли стават една идея по-реални.
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Преди две години пуснаха прототип на подобен автобус, сега влизат в серия с трамвай, браво на тях. Автобусите ще са много полезни, леки, тихи, чисти и евтини. Представете си да няма пушек, бучение, а спокойно и тихо ускорение от спирка до спирка. Спирките и автобусите да са със фотоволтайчки покриви, за да могат да подпомагат добива на ток и климатизацията на превозното средство. Няма разходи за обслужване, масла, горива и най-вече кражби.
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    Идея като на жироавтобуси, които не влязоха в производство. Дано това да направи пробива в традския транспорт.