2 760 4

Китайски трамвай се движи без жица

Китайски трамвай се движи без жица
Радослав Славчев

В Китай от поточната линия на машиностроителната компания CRRC Zhuzhou Locomotive Co слезе първият трамвай, за предвижването на който не е необходима жица над него. Новото транспортно средство се движи по релси, но се зарежда по време на кратките си престои на спирките. За това се използват свръхмощни кондензатори, работещи безконтактно с външната ел. мрежа. Именно чрез тях, за 30 секунди се получава заряд, достатъчен за изминаване на разстояние от 3 до 5 километра. Максималната скорост на иновационния трамвай е 70 км/ч., а капацитетът му - 380 души. Вижте го.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Goro Lafchi
  Отговор
  1 21:09  08.08.16
  Като няма жици китайските роми ко праят?
 • Краси
  Отговор
  2 09:47  09.08.16
  Я, тези да не са осъщестили така чакания пробив при супер кондензаторите?! Ако наистина е така, практичните електрически коли стават една идея по-реални.
 • гост
  Отговор
  3 12:23  09.08.16
  Преди две години пуснаха прототип на подобен автобус, сега влизат в серия с трамвай, браво на тях. Автобусите ще са много полезни, леки, тихи, чисти и евтини. Представете си да няма пушек, бучение, а спокойно и тихо ускорение от спирка до спирка. Спирките и автобусите да са със фотоволтайчки покриви, за да могат да подпомагат добива на ток и климатизацията на превозното средство. Няма разходи за обслужване, масла, горива и най-вече кражби.
 • незнайко
  Отговор
  4 07:23  10.08.16
  Идея като на жироавтобуси, които не влязоха в производство. Дано това да направи пробива в традския транспорт.

Напиши коментар:


Публикувай