2 379 2

Със спидер от "Междузвездни войни" по улиците

Със спидер от "Междузвездни войни" по улиците
Георги Касабов

Базираното в Уисконсин ателие за поръчкови мотоциклети Vintage Works представи точно копие на спидер 74-Z от шестата серия на сагата "Междузвездни войни".  Макар и не особено удобна за яздене, репликата на култовия летящ мотор, с който се преследват героите в "Завръщането на джедаите", е напълно функционална и може да се кара по пътищата.

Със спидер от "Междузвездни войни" по улиците

Мотоциклетът е изработен на ръка от алуминиеви панели. За разлика от филмовия 74-Z, копието не може да лети. За сметка на това докарва звука на оригинала благодарение на озвучителна система с мощност 400 Вт.

Със спидер от "Междузвездни войни" по улиците

От Vintage Works са снабдили творението си със специални колела без спици и пневматично окачване. Когато двигателят бъде стартиран, спидерът се повдига над пътя точно като филмовия си първообраз.

Уникатът развива максимална скорост около 110 км/ч. Създателите му обаче признават, че са търсили най-вече постигането на шоу ефект, а не фантастичната бързина и управляемост на оригинала.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 10:48  10.08.16
  .аси тъпнята ...

  Коментиран от #2

 • Емет
  Отговор
  2 21:18  10.08.16

  До коментар #1 от "гост":

  Защо да е тъпня? Това е шедьовър. уникат. Можеш ли го направи ти? Едва ли? Само алуминиевите заварки са доста сложнички...аргона е приятен за заваряване, но скъпичък и се иска ръчица.... Отделно, че се иска и специална система а нагряване на алуминиевите панели-блокове. бая зор е да знаеш... казвам ти го, като заварчик, макар и не някакво чудо. Кое е по-сложно да се направи, картината на Пикасо или един такъв мотоциклет? Мисля, че мотоциклета е по-сложен. но пък картината струва милиони.... Парадокси? една полезна вещ например бус, струва 50000 евро, ако е с екстри, а една картина дето стои на стената струва милиони? ето затова всяко нещо в цените е субективно... но едва ли ще го направиш мотоцайкъла? само джантите и спиците му са истинско изкуство. Отделно останалото.... А, за да пригодиш стандартен двигател на рамата, познай колко заварки, огъвания и може би и цувни трябват?

Напиши коментар:


Публикувай