16 Август, 2016 09:24 2 789 0

Вижте еволюцията на състезателните каски

  • каска-
  • шлем-
  • мотоциклет
Вижте еволюцията на състезателните каски - 1

Каналът Donut Media разпространи едно интересно видео, на което в две минути е показана еволюцията на състезателните шлемове от 1910 година до ден-днешен. Във видеото са показани реални каски и шлемове на известни пилоти от миналото и настоящето. Така например, в клипчето могат да се видят шлемовете на пилотите от Формула 1 Джеки Стюард и Найджъл Менсел, както и много от каските на звезди от сериите IndyCar.

Любопитното е, че първите шлемове са имали за цел да защитават главата на пилота единствено от кал и насекоми. През 1930-а се появява кожата, а чак след това в конструкцията се включват каска и предпазни очила. Днес защитата на главата на пилотите представлява карбон-кевларена каска с тегло 1.2 килограма, снабдена с радио модул за връзка, както и със специални маркучи за питейна вода. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА