1 984 1

Samsung ще продава смартфони втора ръка

Samsung ще продава смартфони втора ръка
Георги Касабов

Успешният опит на Apple в продажбата на употребявани смартфони ще бъде копиран от Samsung. От догодина корейският гигант ще предлага рециклирани до приемливо състояние апарати от флагманските си модели, които са ползвани не повече от година и са били върнати в рамките на програмата за замяна във Великобритания, Южна Корея и САЩ, съобщава Reuters.

Все още не е ясно какви ще бъдат цените на смартфоните втора ръка. Apple продава рециклиран iPhone на не повече от година за 69% от стойността му като нов. Програмата ще помогне на Samsung да увеличи продажбите си на развиващи се пазари като индийския, където върховите модели на компанията не се търсят заради прекалено високата си цена. Освен това по този начин Galaxy ще може да се конкурира по-успешно с местните производители в Китай, където делът на iPhone се свива все повече.

Според експерти пазарът на употребявани смартфони тепърва ще расте и по друга причина - големи технологични пробиви в областта не се очакват в обозримо бъдеще. В момента продажбите на апарати втора употреба се оценяват на $17 млрд. годишно.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Де юре
    Отговор
    1 16:14  22.08.16
    Те новите не ги бъде, та втора употреба. Преди пет месеца купих на дъщерята едж7, започна да изтощава батерията за часове. В сервиза казаха, че са сменили екрана! Телефон на пет месеца!

Напиши коментар:


Публикувай