26 Август, 2016 10:27 10 498 57

Показаха двигателя на Путинмобила

  • кортеж-
  • президентска лимузина-
  • путин
Показаха двигателя на Путинмобила - 1

Централният научноизследователски автомобилен и автомоторен институт (НАМИ) представи двигателя, с който ще се оборудва бъдещата лимузина на руския президент. 12-цилиндровият агрегат с мощност около 860 к.с. бе показан пред публика на Московския автосалон.

Показаха двигателя на Путинмобила

6.6-литровият мотор има система за директно впръскване на горивото и четири турбокомпресора. Максималният въртящ момент достига 1 470 Нм, но в готовия автомобил ще бъде ограничен принудително на 1 000 Нм за щадене на трансмисията. Двигателят е дълъг 935, широк 813 и висок 860 милиметра, а сухата му маса е 310 кг.

Разработката на лимузината, седана, всъдехода и минивана от проекта "Кортеж" трябва да приключи до края на тази година. По предварителни оценки това ще струва на руския бюджет между 9 и 12 млрд. рубли (€123-165 млн.).

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евлампи

    1 1 Отговор
    Май само алуминия е руски в този двигател?

    Коментиран от #2

  • 2 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Евлампи":

    А другото какво е?
  • 3 Реалист

    1 2 Отговор
    Зил с турбина с малък диаметър. Програмата е К.Р-теж и плащат обикновените руснаци.
  • 4 auuu

    1 1 Отговор
    Немско естествено, този двигател е създаден от инженерите на Porsche. Изобщо руснаците едва ли имат автомобилен двигател който не е 'взаимстван' от някой друг. На ладите беше Fiat, на москвичите - BMW, сегашните са им с подобрения взети наготово от Renault-Nissan...

    Коментиран от #5, #6

  • 5 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "auuu":

    Къде на снимка е показан такъв двигател на Порше? Защо не са го направили, като е тяхна разработка? От край време двигателите имат бутала, биели, колянов вал, клапани, разпределителни валове. Сега турбини. Кой как ще ги конструира си е негова работа. Досега не съм видял кола с квадратни колела, което не значи, че някой няма да я направи.
  • 6 конеф

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "auuu":

    Ще ми раскажеш ли поне за едно Porsche от последните 20 години с v12?

    Коментиран от #8

  • 7 ГОСТ

    1 0 Отговор
    http://jalopnik.com/porsche-might-be-developing-a-turbo-v12-for-vladimir-pu-1650731380
  • 8 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "конеф":

    Двигателя е дело на инженери от Порше Ганьо, фирмата открай време разработва двигатели по поръчка. Имаш ли кинти и на теб ще направят и 16 цилиндров ако искаш, това не значи че като го направят трябва да го сложат в 911! В случая руснаците знаят, че нямат капацитета да направят двигател и са се обърнали към най-добрите в това - германците. Например електронните възли в путиновата кола ще са от S-class както и платформата! Дизайна го видяхме, пак са гепили оттук оттам, от Ролс Ройс най-вече.

    Коментиран от #9

  • 9 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Mercedes-Benz":

    Уууу изпепеляващо ви е яд! Порше не са го разработили! Те са били консултанти! Разлика има от тук до небето! Но не се притеснявайте! Скоро и без консултации ще се справим по-добре от другите! Космоса, небесата и дълбините покоряваме най-добре, с некви бараки няма да се справим!

    Коментиран от #10

  • 10 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "раптор":

    Айде де, хората до Луната ходиха, сега за Марс се готвят... Азия... Азияяяя хахахах

    Коментиран от #11

  • 11 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Mercedes-Benz":

    Хората купуват руски двигатели! Ф-35 е копие на як-141! Азия сте вие! Завистлива Азия! Измамна азия! Нагла азия!

    Коментиран от #12

  • 12 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "раптор":

    Да знаем, знаем, всичко е копие на БЕЗАНАЛОГОВАТА руска инженерна мисъл, даже и Земля-та. А ние няма как да сме Азия, тук сме си от хиляди години, древна цивилизация, благодарение на нас имате азбука, говорите макар и мйеко български език, изповядвате православно християнство пак благодарение на нас, и благодарение на нашите територии по Волга, сега една част от РАСССССССССИЯ е в Европа!

    Коментиран от #14, #15, #16

  • 13 раптор

    0 1 Отговор
    Кои точно хора са правили тия работи? Тия дето останаха почти напълно незасегнати от 2те световни войни? Тия дето се състоят от цвета на всички световни нации ли? Тия дето притежават най-богата и красива територия на земята? Тия дето имат достъп до най-добрите морски пътища? Да не говорим за предшествалите световните войни!
  • 14 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Mercedes-Benz":

    Благодарение на Византия ги имаме тия работи! Иначе щяхме да ги получим от Рим и щеше да ни е по-добре! С такива мизерни братя не е схема!
  • 15 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Mercedes-Benz":

    И вие щяхте да изчезнете напълно, ако не бяхме кирилизирани (византийските, солунски братя) и покръстени от Византия! Щяхте да сте малко общество в турската нация!
  • 16 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Mercedes-Benz":

    То по твойта тъпа логика всички славяни говорят на български? ХА ХА ХА! Само дето не се е чуло и видяло нещо значимо в летописите за България! Били сте поредните варвари за Източната римска империя! Която и преди вас и след вас се разправяла с такива! Като ги е правила като тях!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Bulgarin

    1 0 Отговор
    Raptorche, sled kato se tolkoz veliki zashto ni izpolzvate azbukata i zashto TI poseshtavash bulgarski site-ove? Gleday si v kancheto!

    Коментиран от #19, #20

  • 19 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Bulgarin":

    Ползваме византийска азбука! Създадена от византийската наука по поръчка на Великоморавския княз! Влизам в БГ сайтове защото живея тук! Напоследък обаче искам да се махам! За мое съжаление не е толкова просто! Наведените сте вие!
  • 20 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Bulgarin":

    И не съм ти умалително! За тебе съм великорус!
  • 21 Bulgarin

    1 0 Отговор
    Nauchnata fantastika si ya probutvay na drugo myasto. Tuk nyama da ti varzhe zara.
    Nyakoi ot mozhe i da sa navedeni, az lichno ne smyatam, che sam.
    Uvazhavay, ako iskash da badesh uvazhavan!
    Ne ste nay-velikite, edva li nyakoga shte badete!
    Otnovo se izvinyavam za latinitzata ...

    Коментиран от #22

  • 22 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Bulgarin":

    Е виж са! Аз не съм стартирал неуважението! Винаги тръгвам с неуважение към тия дето го проявяват срещу нас! И не са научни фантастики, а исторически истини! Не знам кога ще си ги избиете глупостите от главата, че Кирил и Методий са българи! Така сочат летописите! Великоморавския княз е поръчал и с негови пари са провели научните дейности! В последствие вие я взимате тази азбука, защото моравците взимат правилния в исторически аспект избор - да станат латинци!

    Коментиран от #26, #28, #31

  • 23 сиборг

    1 0 Отговор
    тоя много зле, счупи клавиатурата да хвали шефа си...леле
    Посмешище...
  • 24 234

    0 1 Отговор
    Руснаците винаги са правили добри танкови двигатели.
  • 25 СГАФИХА В КЕНЕФА БГ

    0 1 Отговор
    МИЛИ МОМЧЕНЦА ЛЕКИТЕ ВИ КОЛИЧКИ ТИП ПОРШЕНЦЕ БЕМВЕЦЕ И ТРИЛЪЧЕВИТЕ КАТАФАЛКИ ГРАНИЦИ НЕ ПАЗЯТ НИТО ПЪК ВЪЗДУШНО И КОСМИЧЕСКО ПРОСТРАНСТВО.А БЕЗ ТАЗИ ЗАЩИТА УСИГУРЕНА НЕ ОТ ПОРШЕНЦА А ОТ СЪОРЪЖЕНИЯ ДЕТ СА НЕПОНЯТНИ ЗА ПЛИТКОТО ВИ ВЪОБРАЖЕНИЕ СЪОРЪЖЕНИЯ НА КОИТО ПИШЕ -СДЕЛАНО В СССР

    Коментиран от #27

  • 26 Бай

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "раптор":

    Ами, ти пишеш, че са били българи, никой друг преди това не е писал такива простотии. Човека ти написа, че благодарение на българите, руснаците имат азбука. Като чета какви глупости пишеш, едва ли имаш уважение сред нормалните хора. Виж, в среда с необразовани.... оставям многоточие, за да не засегна някого. Ако САЩ не се бяха намесили във войната(те го знаят), нямаше да има ни Русия, ни САЩ, ни англоци и такава измет, пишеща неадекватности...Руснаците и американците дръпват технически, чак когато си разделят немските учени, преди това германците никой не е можел да ги стигне технически...дори и сега, след толкова години, горките руси, пак се допитват до немците, щот се видя колко могат - всичко, което са правили е откраднато и пре-до-обработено. ДОБРЕ! Нямам нищо против! И японците го правят...Ама да ми се биеш в гърдите, че си нещо, а пък да не си....Дори и прословутия калашник е всъщност до-усъвършенствано немско оръжие....така, че без консултации и без копиране от другаде се видя до къде се стига...и без немците само мечти щяха да останат за летене до луната...така че, бъркаш великорус с великопрос...
    Да не остане някой с впечатление, че имам нещо против руснаците - напротив, обичам ги и съжалявам, че са ги оставили да тънат в мизерия...

    И от цялата работа кому е нужно толкова пари(държавни) да се пръскат? Не може да се вози в нормален обикновен автомобил ли ? За къде са тея 860 коня ? Каква е тая комплексария? Какво е това разхищение и то на чужд гръб? Ако мислеше за държавата си, тези пари щяха да отидат за благоустройство, за просвещаване на народа, щото се вижда колко са умни...само компилации със авто-камикадзета из нета..и няма пътища - яки задръствания...ама що да се прави нещо по въпроса? Простолюдието да бачка и да се трепе за .....пак многоточие

    Коментиран от #34

  • 27 Бай

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "СГАФИХА В КЕНЕФА БГ":

    Ох миличък....да не си сделан в СССР, че си толкова късоглед ?
    Като е толкоз убаво производството ви, що не си качите управника на някой ладичка? Ами се дават купища пари за никому ненужна купчина метал? Нещо мозъчното ти пространство е празно. Сигурно си нямал защита от изтичане на мозък, Осигурена от съоражение, сделано в СССР...

    Коментиран от #30

  • 28 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "раптор":

    Аз като един истински православен християнин ще проявява състрадание към теб заблудени азиатски братко и ще ти простя за невежеството и ще добавя "Блажени са верующите". Не ние все още пазим мумията на най-големия сатрап за последните 200 год. избивал християни и не ние рушахме църкви по време на комунизма и отричахме християнството в името на комунизма, натресен силово нам от вас "братя". Нека не забравяме и все още светещата петолъчката на червения площад, а и взривения храм "Христос Спасител", тъй че имате още път докато станете достойни последователи на православното християнство! Дотогава благодарете, че историята и Бог ви срещна с народа на Болг-Арийте, който много нищожества се опитваха да унищожат, но той все още е тук и макар поизмъчен, все още носи блясъка си на просветител на половината свят!

    Коментиран от #33

  • 29 Трифонов

    0 1 Отговор
    Но не за много дълго! Примитивният ислям настъпва и абсолютно нищо не може да се направи! Твърде е късно вече. "Цивилизованите", "модерните", "ценностните", "съвременните"... "европейци" са вече една разхайтена, примитивна банда чревоугодници, пристрастени към порнографията и лекият начин на живот, за които няма ценност на този свят, за която да си струва да се борят или умрат! Можеш да си внушаваш колкото искаш, че на този нагласеничък в инфраструктурно отношение континент, са останали някакви достойни люде, вярващи в нещо достойно за уважение или възхвала, ала истината е, че не е така - ядене и е***е, е единственото, което е в акъла на "съвременния" "европеец". Стремежът ти към премиум вещи (Мерцедес-Бенц) е израз именно на всичко за което ти говоря.НЕ разбирате света около себе си! НЕхаете за това! НЕ желаете да мислите за проблемите, които ще споходят децата ви - планирани или случайно появили се! НЕхаете и за жертвите на тероризма, защото много държите да се върнете към ежедневните си удоволствия, в които, според вас се крие смисълът на живота - в преследване на щастието! Но ето ти нещо върху което да поразсъждаваш - смисълът на живота не е в това да дирим щастието, а в нашето духовно израстване и интелектуално осъвършенстване. Щастието може да е цел само на едно егоистично дете! Днес именно руският народ е най-вярващият в християнството, най-религиозният... независимо от описаните от теб събития с атеистичен характер. Разбира се, ако цялото човечество разполагаше с необходимият интелектуален потенциал, всички щяхме да сме атеисти и нищо от съвременните ни проблеми нямаше да е истина. Но... не очаквам от теб да разбереш точно тази теза!
  • 30 ПРОСТОТИЯТА И РАЗВРАТА СА НА ЗАПАД

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Бай":

    АМИ ДА ЩОМ ПРОСТИТЕ РУСНАЦИ ВЛАДЕЯТ И СИ ОПАЗВАТ НАЙ ГЛЯМАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА ТО ДРУГИТЕ ГАДОВЕ ДЕТ ИСКАТ ДА ИМ Я ОТНЕМАТ ЯВНО СА МНООООГО ПО ПРОСТИ ЩОТ ВСЕ НЕ УСПЯВАТ ДА ГИ ПРЕЦАКАТ.
  • 31 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "раптор":

    каквито и да са Кирил и Методий и по чиято и поръчка да е направена кирилицата, ако не сме били ние българите не е ясно сега на какъв език щеше да пишеш. Както не е ясно и каква религия щеше да изповядваш, щото онези земи са били български. Византия е дала началото на християнството, ама не е успяла да се разправи с нас. А щом смяташ че латинският е правилният избор, сменяй го, бе. Къв ти е проблема, не можеш да научиш нов език ли?!

    Коментиран от #32

  • 32 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "кроко":

    Я се успокой! Тия работи ги казвам във връзка с твърденията, на някви хейтъри, че българите нещо са дали на Русия! Каквото са дали, дали са! Ама неуважителния начин по който го натякват изисква разясняване! 1во нищо не сте дали директно! Нищо не сте изобретили! Вие сте плод на Византия! Както и ние! Ясно е на какъв език е щяла да пише Русия! Латински! Религията - католическа! Избора е бил на руснаците и те са избрали по-доброто! Но не са избирали тия предалчета дето ми опонират!
  • 33 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Mercedes-Benz":

    Виж! Ние сме светлинни години пред вас що се отнася до православието! Докато при вас умира, при нас младите вярват! Вашите вярват в пари, силикон и прочие! А за нашите епохални действия, българите не може да съдите! Бог ни наказа за комунизма! Ние сме се разплатили! Вас тепърва ще ви съди по този повод!
  • 34 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Бай":

    Абе ей! Казах - благодарение на Византия! Византийската наука е създала славянската азбука с парите на великоморавците! Това са историческите истини! Това, че вие сте напипали далавера в последствие и сте доразвили азбуката във връзка с еволюцията на латиницата е съвсем, съвсем друго! Азбуки има цял свят! дали щеше да е кирилица или латиница - няма значение! Даже щеше да ни е 100 пъти по лесно ако бяхме латинци, след като всички просветени славяни бяхте изклатени от турчолята! Не сме ви братя! Ние сме руси, слявяни с родоначалник - варяг! Древни, диви племена изплували могъщо в историята! Не като вас 700 години чужда власт и поне 400 чистокръвно робство!
  • 35 раптор

    0 1 Отговор
    Да разкажа за личния ми опит! Не съм срещал на живо такива гнусни, презрителни личности като вас - русофобчетата! Ако съм - то съм ги правил на 5 стотинки! Да ги е срам, да са огорчени и да не си отварят глупавите усти по теми към които са обременени с техните чувства! Пред компа сте много устати и все циврите! Що се отнася до мен - знам 4 езика почти до съвършенство! Няма какво да уча, защото аз го знам вече! Не само германците са имали учени и технологии! Техните с нищо не блестят особено пред нашите и американските! Нито ракетата са измисли, нито космонавтиката! Даже нашенците, за разлика от американските са си чисти руснаци - Королиов, Челомей и други гении! Сахаров! Не са евреи, не са нацисти! Ракетната формула, универсална за всички космически апарати е измислена от Сиолковски! Тъй, че си наврете роботизираните шваби дето ви мислят за 2ро качество хора в...

    Коментиран от #36

  • 36 Бай

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "раптор":

    "Няма какво да уча, защото аз го знам вече!"
    Ех, мойто момче, ако знаеше още колко хляб те чака да папкаш...
    Ако беше с високо съзнание и знаеше всичко, нямаше да се изразяваш по този грозен начин, изпълнен с някаква злоба, омраза...ти май също робуваш на ниЗши емоции...Отново не искаш да разбереш какво ти пиша, а почваш твойта песен. Не съм нито русофил, нито русофоб, но щом искаш да си правиш неправилни предубеждения - твоя работа.

    За изобретенията и технолотиите, по съвършенство признавам хърватина Тесла. Гнусните евреи повече от 100 години крият изобретенията му, за да сме им роби и да сме зависими. Има много други хорица сигурно със изобретения с напреднала технология, ама имената им не могат да стигнат до простолюдното общество. Сигурен съм, че не са само руснаци...

    А руснаците що го.*а са ни из.ра*ли, когато е бил комунизма(преди това лошо не мога да кажа)...няма да навлизам в тая тема. А българите какво са дали на Русия - ако беше много знаещ, нямаше да се изказваш неподготвен и по тая тема. Давано е много без нищо в замяна, всичко всъщност за сметка на обикновения човек...но руснаците може и така и да не знаят за това, благодарение на управниците, ако схващаш какво ти пиша...Примери мога да ти изредя много, но едва ли ще ги възприемеш...

    Като цяло няма как да се разберем - ти си вярваш в твойте неща, независимо дали е вярно или не, въпреки, че информацията която си взел е по-скоро от недостоверен източник...

    Коментиран от #37

  • 37 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Бай":

    Е кажи де! Какво сте дали? Консерви с домати? Паста за зъби поморин? В БГ след 45г. не е имало 1 руски войник на БГ територия! А цялата ви наука, спорт, енергетика са създадени от СССР! Какво са ср... не знам! Само хленчещите като тебе виждат лай...
  • 38 раптор

    0 1 Отговор
    Тр да споделя и един факт с вас! Дето сте ни дали вашето въображение! Преди Св. Княгиня Олга да убеди княз Владимир да приеме християнството, сме били много жестоки типове! БРУТАЛНИ! И сме ви клали и вас и византийците като пилци! Рано или късно щяхме да ви превземем! Особено ако бяхме католици и латинци! Тъй, че не ми разсъждавайте какво сте направили за нас! Вашите свещеници идващи в нашите земи с византийската мисия са го правили за ваше добро! Да не сме ви чужди, врагове! СВИРЕПИ, КРЪВОЖАДНИ, БЕЗСТРАШНИ!
  • 39 раптор

    0 1 Отговор
    Та може да благодарите на Бога за дето сме приели византийската религия и славянската писменост създадена от византийците! Ако Княгиня Олга не беше просветена от византийските свещеници, а от латинските, щяхме да сме част от едно много по-голямо общество! Щяхме да ви покорим и никога, никога да не позволим на турчолята да се разпореждат на балканите! Тамерлан нямаше да ни устои с подкрепата на латинското единство! И тн. и тн.

    Коментиран от #40

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Bulgarin

    1 0 Отговор
    Vidyaxme vi predi 100 godini v Dobrudzha. Doydoxte aslani, tragnaxte si po.rani. Ayde chiba!

    Коментиран от #42

  • 42 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "Bulgarin":

    Тогавашната царска армия е създадена и обучена по руски традиции!

    Коментиран от #43

  • 43 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "раптор":

    Ало Азия, спри водката, че пак ти е замъглила мозъка и лееш великоруски тъпизми. По-зле сте от вашето творение "македонците", когато работата опре до хвалба. Като сте толкова велики и сте измислили света едва ли не, защо не сте световната суперсила, все пак с толкова природни изкопаеми, германци или японци, можеше да са покорили и Марс вече. Ама не, великите руснаци гениите неземни, предпочитат да точат газчица и нефт и да я продават на лошите тъпи западняци и така да попълват бюджета. Така мила моя азиатска, може да си пишеш великоруските глупости, но е факт че дори Петербург и Москва са дело на западни архитекти, а даже и една Екатерина Велика, дето създаде "славяните" е германка!

    П.С. Като не те кефи България и българите беж да те няма, че току виж духа на генерал Колев се събуди у нас и ви подпукаме барабар с тия с апартаментите на морето, че и слугинажа ви!

    Коментиран от #44, #45, #47

  • 44 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Mercedes-Benz":

    Хахаха бедното булгаристанче се напрегна! САЩ защо не са покорили марс до сега? И те имат бол ресурси! Даже са по-достъпни! Да не говорим, че икономиката им е 7 пъти по-голяма! Нз къде забеляза, че съм твърдял, че сме създали света... Презрението ти създава илюзии! Но до някъде РУсия е създала България! В доста голяма степен!
  • 45 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Mercedes-Benz":

    Понеже си подобаващо неук, ще ти кажа кой е измислил славяните! Самите славяни са се измислили! Византийците са писали за тях.. След това Кирил и Методий са работили за тях! Пък по-съвременната идея за славянския свят идва от хърватинът Мавро Орбини, написал "Царство на славяните"! 150 години по рано от появата на Екатерина! Но хейтърите и предателите са си братя!
  • 46 раптор

    0 1 Отговор
    Та понеже държа да ви образовам още малко, трябва да добавя, че Мавро Орбини разделя руснаците на 2 вида - великоруси и малоруси! Терминът великоруси идва от руснаците населяващи североизточните части на страната! Те са мнозинство и съдържат по-голямата част от народа! Велик се превежда като голям! Малорусите югозападните - беларус и украйна!
  • 47 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Mercedes-Benz":

    Я кажи, как установи, че Русия не е супер сила? Каква сила е тогава? Семи-супер? В световната политика си е чиста супер сила! За разлика от зависимите от САЩ - Япония и ГЕрмания!

    Коментиран от #49, #50, #51, #53, #54

  • 48 Bulgarin

    1 0 Отговор
    Koya tochno Bulgaria e sazdadena ot Rus? Dunavska, Volzhsko-Kamska ili Fanagorska? Ili nyakoya oshte po-stara? Ayde stiga vitzove! Vzeisvesten e ruskiyat kompleks na tema istoriya ... Inache e neosporimo, che ot okolo 2-3 veka ste nezaobikolim faktor v svetovnata politika. No ne otri4ay nashite postizheniya, kakto nie ne otrichame vashite.
    I otkoga Orbini stana nyakakav kapatzitet i kriterii za avtentichnost izobshto?
  • 49 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "раптор":

    Спри антифриза, че ще вземеш да хвърлиш топа и от Кремъл ще се изокат да ти направим паметник като на тия "освободителите" преди 75 год. дето и те се наливаха с антифриз и трябваше да се вдигне МОЧА в тяхна чест. Колкото до Орбини, то отдавна е ясно че книжлето му е поръчка:

    Азиатския ни брат е добре да прочете тези цитати:

    "Окончателно „славянската” идея се формира под перото на абатът дон Мавро Орбини от Пиза (родом хърватин от Дубровник). През 1601 г. Мавро Орбини написва по поръчка книгата „Царството на славяните”. Книгата има дълго заглавие: „Царството на славяните........... и още в заглавието: ... „и преди всичко се гледат успехите на царете, които някога са властвали в Далмация, Хърватско, Босна, Сърбия, Рашка и България” На българите е отредено последното място, а Орбини възприема сборника с гербове на генерал Охмучевич за автентичен (?!) и от него възпроизвежда гербовете на „словените” владетели на „южнославянските държави”."
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.