6 610 2

Тръгва първият автономен трактор

Тръгва първият автономен трактор
Георги Касабов

Холандската корпорация CNH Industrial, собственик на Case IH и New Holland, стана първият голям производител на селскостопанска техника, който навлиза в нишата на автономните возила. Гигантът представи напълно функциониращ прототип на безпилотен трактор на изложението Farm Progress Show 2016 в американския щат Айова, съобщава Real Agriculture.

Подобно на автомобилите със системи за автономно управление, машината се ориентира с помощта на множество радари, сензори LiDAR и камери. Разработена е съвместно с базираната в Юта компания Autonomous Solutions Incorporated на базата на шаси от серията Magnum и има двигател с мощност 419 к.с.

"Автономният трактор може с лекота да се интегрира към съществуващите селскостопански транспортни паркове - оперативните разходите са минимални", обяснява Лио Боуз, маркетингов директор на Case Advanced Farming Systems (AFS). "Няколко такива машини могат веднага да заработят в синхрон на една и съща или различни обработваеми площ по надзора на един-единствен оператор. Така отпада нуждата от квалифициран персонал".Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЮююБряяяя
  Отговор
  1 14:19  01.09.16
  Мечтата за ОРИ-МЕЛИ-ЯЖ е на път да се сбъдне... за тоя дето има пари да купи машината! Иначе пак ще е ДИЙЙЙЙЙ... КРАСТА!
 • Гост
  Отговор
  2 14:48  01.09.16
  Мечтата на крадците

Напиши коментар:


Публикувай