7 766 6

Най-голямата зарядна станция отвори в Норвегия

Заканата на Норвегия, че ще преустанови продажбата на нови автомобили с двигатели с вътрешно горене, няма да бъде безпочвена. Преди дни - на 1-ви септември, най-голямата станция за зареждане на електромобили бе открита в Небенес, като града се намира на 65 километра от Осло. Тя е създадена заедно с Tesla и включва цели 28 "колонки", като четири от тя са 50kw с CCS/CHAdeMO свързване - най-бързите в момента, четири са 22kw със средна скорост на зареждане, а другите 20 са известните Tesla Superchargers. Станцията е част от плана на компанията Fortum, като в момента те изграждат още обекти, които ще се намират между възловите градове в страната. Тази година, те са изградили общо 160 нови CCS/CHAdeMO зарядни, като до края ѝ на всеки 50 километра между Осло и градовете Трондхайм, Берген, Кристиансанд и Стравангер. 

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • дцнксдб
  Отговор
  1 12:41  07.09.16
  стига такива статии че до вчера български специалисти пишеха как трудно ще се захранват такива станции

  Коментиран от #2

 • незнайко
  Отговор
  2 13:24  07.09.16

  До коментар #1 от "дцнксдб":

  Нашите специалисти са прави, за няшата преносна мрежа. Заинтересувайте се, какво количество електроенергия, произвежда Норвегия и ще разберете истината. Най важното в случая е, от какво произвеждат електроенергията.
 • mr A
  Отговор
  3 16:30  07.09.16
  Това е пълна глупост и е рекламна кампания на тесла!В Гълабово централите бълват мизерии във въздуха,а аз ще зареждам батерии на всеки 50 км да пазя природата?Хм нещо не ми звучи логично тази работа!

  Коментиран от #4

 • Бум бум
  Отговор
  4 17:00  07.09.16

  До коментар #3 от "mr A":

  Тогава защо не си произвеждаш електричеството с дизелов генератор ами вземаш това от Гълабово?

  Коментиран от #5, #6

 • mr A
  Отговор
  5 12:10  08.09.16

  До коментар #4 от "Бум бум":

  Абе бум бум като нямаш какво да кажеш по темата по добре си мълчи!От коментара ти разбирам,че си много глупава и ограничена личност и не смятам за нужно да губя време да ти обяснявам от къде иде тока в "контакта"!
 • Драйвър
  Отговор
  6 12:19  08.09.16

  До коментар #4 от "Бум бум":

  Да си правиш тока с дизелов генератор е пълна глупост,защо да "нося" дизелов двигател,генератор и ел. мотор в колата,като мога да имам двигател и скоростна и да си карам.Тази дизел-електроход нещо не можа да се наложи защото е пълна тъпотия,ние караме коли все пак не кораби и локомотиви!

Напиши коментар:


Публикувай