14 599 4

Audi, BMW и Daimler влязоха в 5G коалиция

Audi, BMW и Daimler влязоха в 5G коалиция
Георги Касабов

Немските автопроизводители Audi, BMW и Daimler обединяват усилията си за развитието на стандарта за мобилни телекомуникационни мрежи от пето поколение, който ще позволи на колите да общуват помежду си и с различни обекти от инфраструктурата. Партньори в проекта ще бъдат също Ericsson, Huawei, Intel, Nokia и Qualcomm.

Новосъздадената 5G коалиция ще се занимава с решаването на "ключови технически и нормативни въпроси. Идеята е в обозримо бъдеще всички автомобили да бъдат свързани в единна мрежа, което ще помогне за развитието на системите за автономно управление. Основателите на проекта отбелязват, че асоциацията е отворена за сътрудничество и с други партньори.

През август 2015 г. Audi, BMW и Daimler купиха картографската услуга на Nokia за €2.8 млрд. HERE ще позволи на немските концерни да получат достъп до всички необходими технологии за разработката на автономни автомобили.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  1 18:20  27.09.16
  е то това са марките
 • Future
  Отговор
  2 22:39  27.09.16
  И автономните МПС-та ще направят излишни тираджиите и бакшишите.
 • onq s konq
  Отговор
  3 00:31  28.09.16
  Повече автоматизация,повече безработни,по-малко постъпления в хазната от данъци,повече разходи за помощи за безработни.И следва ...увеличение на данъците на работещите.
 • Накъде
  Отговор
  4 14:25  28.09.16
  Даймлер цял ден! (А, сега по темата) Смърт за всички автономни машини! Вместо да се създават повече работни места, вие работите по това да има по-малко работни места. Нямам нищо против технологийте да се развиват но...

Напиши коментар:


Публикувай