4 008 3

Toyota показа колата на бъдещето

Радослав Славчев

Париж, Франция. Наш екип от мястото на събитието.

В рамките на автомобилното изложение в Париж, концерна Toyota, показа своето виждане за автомобил на бъдещето. Името на концепцията е FCV Plus и освен със свръхфутуристичен дизайн, впечатлява с това, че работи на водород.

Автомобилът е способен да генерира необходимата му за работа енергия от водород, който е не само вътре в автомобила, а и около него. Освен това FCV Plus може да дели енергията си, както с други автомобили, така и с битови мрежи. По този начин, освен като транспортно средство, може да се разглежда и като мобилен източник на енергия.В основата на автомобила е залегнала фирмената Fuel Cell Vehicle система, която вече се предлага в серийната Toyota Mirai. В близките няколко години японците възнамеряват да произведат 30 000 такива автомобила. От Toyota описват колата като свръхаеродинамична с просторен салон и компактни габарити. Това според тях е идеалната градска кола на бъдещето.

Всяко от четирите колела на превозното средство е оборудвано с електромотор. Батериите и горивните клетки са разположени между предните колела, а резервоарът за водород е позициониран зад задните седалки. Габаритите на FCV Plus са 3.8х1.75х1.54 метра, а междуосието - 3 метра.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 12:42  03.10.16
  С какъвто дизайн ги произведат, такива ще ги купуваме. От потребителя нищо не зависи. Независимо от това, техниката напредва много бързо.
 • Някой си
  Отговор
  2 22:25  03.10.16
  Ако и прикачат и теглич ша си купя
 • Ваг
  Отговор
  3 05:57  05.10.16
  В турбо-дизела е бъдещето!

Напиши коментар:


Публикувай