2 812 1

Евакуираха самолет заради пламнал Note 7

Евакуираха самолет заради пламнал Note 7
Георги Касабов

Пътниците от полет 944 на тексаската авиокомпания Southwest Airlines от Луисвил до Балтимор са били свалени от самолета точно преди излитане заради самозапалил се смартфон Samsung Galaxy Note 7. Според собственика Браян Грийн апаратът от новата "безопасна" партида бил изключен по молба на екипажа, но въпреки това се възпламенил, съобщава The Verge.

Евакуираха самолет заради пламнал Note 7

Грийн твърди, че на 21 септември върнал стария си Note 7 и получил нов в рамките на кампанията за замяна на опасните устройства от първата серия. Като доказателство мъжът показва снимка на батерията, на която се вижда тъмен квадрат - един от белезите, че телефонът е от новата партида. Безопасността на апарата се потвърждава и от проверка по IMEI кода.

Евакуираха самолет заради пламнал Note 7

След изрично настояване на стюардесите Грийн изключил своя Note 7 още при качването на самолета. По думите на мъжа батерията била заредена на около 80% с безжично устройство, а индикаторът светел в зелено - друго доказателство, че апаратът е от новите.

Смартфонът се запалил почти веднага, след като Грийн го прибрал в джоба си. Не му оставало нищо друго освен да го извади и запокити на пода на салона. От устройството започнал да излиза сиво-зелен дим и екипажът бил принуден да свали от борда всички пътници. За щастие никой не е пострадал.

Самозапалилият се Note 7 се съхранява в пожарната в Луисвил. Води се разследване, а Браян Грийн засега използва iPhone 7.

В официално изявление по случая от Samsung отбелязват, че не са имали "възможност да проучат устройството" и не могат да потвърдят, че инцидентът се е случил с Galaxy Note7 от новото производство. Компанията изказва готовност да сътрудничи на официалните органи и представители на Southwest Airlines за изясняване на случая.

 


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • govanni
    Отговор
    1 15:21  05.11.16
    нека още S*****G заблудените фатални маниаци да купуват тази измислена фирма

Напиши коментар:


Публикувай