Last news in Fakti

9 Октомври, 2016 04:00, обновена 16 Юни, 2022 12:10 49 232 9

Как да развиваме закръглени гайки и болтове

За тази нощ сме избрали едно видео, което със сигурност в някакъв момент ще помогне на по-любопитните и сръчни от нас. При сглобяването и разглобяването, на какви ли не неща от ежедневието ни, понякога се е случвало да стигнем до задънена улица, като отговорни за това най-често са стари инструменти или некачествена изработка и материали. Тук обаче, ще ни покажат няколко начина да се справим с развиването на тези проблемни гайки и болтове, които в определени моменти са способни да ни вбесят.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 14 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къртев

    2 0 Отговор
    Ама, моля ви! Това го знае всяко дете.
  • 2 Иван Б

    4 1 Отговор
    Господин Харизанов, в българския език няма думи "сглабям" и "разглабям". Недопустимо е да пишете по подобен начин дори в електронна медия без претенции!

    Коментиран от #4

  • 3 BERIYA

    4 0 Отговор
    На такъв който не знае поне това от видеото, ще му дам полезен съвет- намери кадърен човек който да ти свърши работата, щото може да я оплескаш така, че да оправията да ти струва в пъти това което би дал за развиване на болт/гайка.
  • 4 Капота

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Иван Б":

    Трябва да знаеш че Сглабям и Разглабям съществуват на жаргон, и то допустим жаргон, все пак Факти е общоинформативно издание, не е държавен вестник нито учебник, а същевремено е и безплатно, възможно е авторът да не е сгрешил а нарочно да е използвал тези термини в тази им форма
  • 5 некойси

    1 2 Отговор
    Да кажем на български заоблен, закръглем ми звучи някак странно, сякаш се е нахранил добре и в следствие на което е станал закръглен :)
  • 6 ГЛУПОСТИ

    0 1 Отговор
    само си загубих времето очаквах нещо невиждано кви са тия глупости всеки нормално мислещ и разумен човек го знае или се е зблъскал с подобно положение поне при мен е така и тия варианти ги знам от които 90% бяха с нормален инструмент утре мисля и аз да пусна подобно тъпо видео на тези които не знаят как се правят деца ще ви покажа нагледно абе смях смях и пак смях

    Коментиран от #8

  • 7 Глупи Глупашки

    1 0 Отговор
    Много полезна статия!
  • 8 бг речник

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГЛУПОСТИ":

    ЗБЛЪСКАЛ ???Майко мила :(
  • 9 Striker

    1 0 Отговор
    Няма литературна форма на глагол сглабям и разглабям! Научете го тоя език! Това е непреилна форма, да не кажа селяндурска. Може да се използва на улицата и в средите на таксиджийте, както и отивам ‘на София’ или тия панталонки са ‘на пет лева’, и куп др. селски изцепки. Аман от тройкаджии.