Last news in Fakti

14 Октомври, 2016 04:00 11 226 5

Създаване на нож от рибарски куки

Виждали сме всякакви щури творения, но това определено се открои. Този ковач предава текстурата на дамаската стомана по много интересен начин - чрез сплескването на хиляди рибарски куки. За целта, той напъхва куките в квадратен стоманен профил, като запълва кухините със стоманен прах от от вида 1084 и след това заварява отворите.

След упорито коване, оформяне, каляване и полиране, ефектът на тази текстура на острието, определено си заслужава, като дръжката допълнително подчертава крайния продукт на усилията на майстора. Коването е едно от нещата, които в последно време трудно можем да видим и видеото ни отне вниманието и то до последната секунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 OMG WTF

    0 0 Отговор
    fakti.bg, от 2-3 дни насам страницата ви е невероятно бъгава! Моля ви, оправете си сайта!
  • 2 ГОстенин

    0 0 Отговор
    ctrl+f5 и всичко ще е ок
  • 3 Различен

    0 0 Отговор
    Уф!
    Тези не разбраха ли, че това са простотии!
    Този "нож" за нищо не става! Язък им за труда!
    Следващата серия ще е създаване на нож от прахообразно "желязо"! Някой си нямат хабер от металознание и технология на металите, но могат да "маат" с чука!
  • 4 Чоки

    0 0 Отговор
    Тоя никакъв майстор не е, веднъж пресован метала, дори горещ огъне ли се и върне ли се на обратно (изправяне), кристалната решетка на мястото на огъването е компрометирана и силно увредена. Щом го изправи с чука, този нож там някой ден ще се счупи.

    Коментиран от #5

  • 5 Различен

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Чоки":

    Ха-Ха-Ха!
    Братчед, като не го разбираш тези неща, барем не пиши. Че тука аман от глупости!
    А валцоването какво е? И коването на всякакви изделия?
    А освен това точно с коване и многократно огъване се получават най-здравите стомани, заради наслагването на много уякчени линии на деформация!