14 Октомври, 2016 13:33 1 816 0

Bellanca Viking: Класиката в жанра

  • bellanca viking-
  • самолет-
  • класика

Един от най-надеждните самолети в своя клас

Bellanca Viking е едномоторен самолет с висока производителност, произвеждан в САЩ.

Самолетът е производство на Bellanca Cruisair, като разполага с тройна опашка и прибиращ се колесник. Производството на самолета започва през 1967 г. и продължава до 1982 г.

Самолетът се захранва от двигател Continental IO-520K . С годините по самолета са направени множество подобрения, като се въвеждат електрически клапи.

В кабината има място за 1 пилот и трима пасажери. Развива скорост от 330 км/ч. Самолетът достига прилична скорост, но привлича потребителите основно със своята маневреност и много добър контрол.

Самолетът може да бъде използван за комерсиални и лични цели, като покрива разстояние от близо 2000 км. Самолетът разполага с електроника, позволяваща на собствениците да минимизират разходите си поддръжката.

Цената на такъв самолет варира около $ 70 000. Известен като един от най-надеждните в своя клас. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА