Last news in Fakti

17 Октомври, 2016 09:51 2 290 1

"Шънчжоу-11" полетя в космоса

  • шънджоу-
  • китай-
  • космос
"Шънчжоу-11" полетя в космоса - 1
Снимки: БТА/XINHUA

Китайският кораб "Шънчжоу-11" с двама астронавти на борда беше изстрелян от космодрума Цзюцюан в пустинята Гоби, съобщи ТАСС.

Корабът полетя към космическата лаборатория "Тянгун-2", с която ще се скачи по график до 48 часа. Астронавтите Цзин Хайпън и Чън Дун ще останат в нея 30 дни, за да изпробват способността на комплекса да поддържа живот. Ще бъдат извършени медицински и научни експерименти.

"Шънчжоу-11" полетя в космоса

Планирани са тестове и на технологии за скачване и разкачване. Всички те са част от амбициозната цел на Пекин да изгради собствена постоянна космическа станция. Тя трябва да влезе в експолатация до 2022 г. Обектът ще получи ключова роля през 2024 г., когато се планира Международната космическа станция официално да преустанови дейност.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса

    0 0 Отговор
    Бавно и славно китайците превземат света, а сега и космоса!
    Да му мисли америка!