Last news in Fakti

20 Октомври, 2016 10:36 14 166 12

"Тѐслите" стават изцяло автономни

  • tesla-
  • автономен автомобил-
  • автопилот-
  • елън мъск
"Тѐслите" стават изцяло автономни - 1

Електромобилите на Tesla Motors ще получат напълно автономна система за управление, обяви Илон Мъск на брифинг, посветен на технологичното развитие на компанията. Новият автопилот ще гарантира "далеч по-висока безопасност, отколкото ако зад волана седи човек". Изявлението идва на фона на нарастващ брой обвинения към работата сегашния "електронен шофьор" на производителя.

Новата система за автономно управление ще включва 8 камери, осигуряващи пълен обзор около автомобила на разстояние до 250 метра, 12 усъвършенствани ултразвукови датчика и радар с подобрена функция за обработка на данни.

Илон Мъск обещава скоро да бъде публикуван видеозапис от движението на Tesla с новия автопилот по улиците на голям град. По думите му предстои и радикално осъвременяване на хардуера в електромобилите на компанията, които ще се превърнат в истински "суперкомпютри на колела".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    0 0 Отговор
    Проблема с радара и ултразвуковите датчици е че много бързо ще доведат до радио-вълново замърсяване. Колко от вас знаят че магнетрона на радара може да ви ослепи? Този ще е по-маломощен но го умножете на броя на колите около вас. Честито на печелившите. ИСТИНАТА Е ВЪВ ВЕЛОСИПЕДА

    Коментиран от #4

  • 2 мдааа

    0 0 Отговор
    Реалиста е прав! Освен това да не забравяме, че тези коли са тъпкани с батерии и много ток съответно излъчвания и от тях. В момента в които тези коли станат масови неминуемо, ще се появят и здравословни проблеми. Да не се окаже, че спирайки ДВГ заради замърсяване с разни емисии, ще стане по-зле, т.е вместо да изпишем вежди да избодем очи !?

    Коментиран от #3

  • 3 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "мдааа":

    Толкова сте некомпетентни двамцата. В момента ни облъчват с всякакви радио вълни и то от почти 100 години. Статистиката показва, че няма вредно действие от тях, защото не са достатъчно силни да разкъсват атомни и електронни връзки. Затова не получаваш рак всеки път, когато се обаждаш по телефона или слушаш радио. Ако не искаш да ослепееш отивай в джунглата да живееш.

    Коментиран от #5

  • 4 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Ти случайно да си чувал за закони и стандарти или си мислиш , че това е Сибир и разни чукчи си играят на инженери . Или че като си прочел нещо някъде и вече си световен специалист .
  • 5 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Никой":

    В САЩ преди години петролните фирми са плащали на доктори да тръбят колко е полезно оловото и как няма проблем да се увеличава съдържанието му в организма, но....... това не е така. Тъй че стъкмистиката може да ти покаже всякакви данни, но това не означава че трябва да ги приемаш за чиста монета.

    Коментиран от #7

  • 6 околна среда

    0 0 Отговор
    Аз мисля че въздуха в София ще стане като в горите ако всички коли са на ток.
  • 7 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Ами за твое и на петролните фирми съжаление такива неща като вредите от оловото не могат да се скрият и много бързо цъфват , колкото по-масово се използва продукта . Така че ако имаше такива вреди от електрониката , която се използва в пъти повече от бензина в днешни дни , отдавна да са се проявили и доказали по света, да не говорим , че има стандарти които са в пъти по-строги от безопасните норми , а пък ти ако искаш наври си нослето в ауспуха на някой "чист дизел" само за 5 минути и се повози колкото си искаш на една Тесла , да видиш кое ще ти навреди повече , дървени философи нещастни

    Коментиран от #12

  • 8 656

    0 0 Отговор
    Само ДВГ
  • 9 Панчо

    0 0 Отговор
    Това е твърде опасно, според мен... Вярно робота спазва движение като по релси, НО? какъв дявол ще я върши шофьора, тогава и дали ще бъде шофьол или пасажер? Това ще осакати хората бе? Сега вярно има много китюци я пияндета я сънливи я без книжки могат да те дялнат за миг. Но в света на роботиката е вече май още по-опасно? Няма да има нужда от хора бе. Ето това ще скапе света. Ще замените човека с роботи и накрая човека ще се окаже излишен. Абе предпочитам автомобил без автопилот. Всъщност предпочитам автомобила да има автопилот, но бих го включил само ако се контузя, болен съм или бързам а главата ми бучи... В тежко състояние имам впредвид, но не и в другите случаи. Защото иначе няма аз да шофирам, а машината. Аз обаче ще изгубя техника а без практика няма шофьоллък. Ето това автопилота няма как да замени - опита на човека. И той ще го изгуби. Това ще е като виртуален секс по 3Д-очила. Гледаш, но е фантазия.
  • 10 гост

    0 0 Отговор
    "Новата система за автономно управление ще включва 8 камери, осигуряващи пълен обзор около автомобила на разстояние до 250 метра, 12 усъвършенствани ултразвукови датчика и радар с подобрена функция за обработка на данни."

    Само си представям картинката как новата ти Тесла спира на стоп при двулентов път нейде из пернишко и камерите и сензорите й засичат, че на 250 м от колата няма нищо ама... на 251-вия метър лети голф със 180... та сами се сещате какво ще се случи след 3 секунди. Електромобили някога в бъдещето евентуално ще има и ще са сигурно масово средство за придвижване може би, но автономен автомобил... айде не мерси не и ако абсолютно всички автомобили по дадена пътна мрежа не са автономни т.е. нещо като жп мрежа иначе ще е мазало.
  • 11 Някой

    0 0 Отговор
    ...Хм. Не можете да спрете прогреса, петролни идиоти такива. Неграмотността поражда у вас въпроси на които отговаряте първосигнално. Базата данни ви е оскъдна, но образувате псевдо разсъждения. Петролните продукти и изобщо горенето на повечето изкопаеми горива са най-голямата гняз. Доста фактори са повлияли петрола да се наложи и нито един не е в добър за човечеството аспект. Единствено природния газ, пропан-бутана и биоетанола са относително чисти горива за ДВГ. Пропан-бутана за съжаление е петролен дериват. Биоетанола е относително скъп и нерентабилен. Природният газ, за съжаление, не успява да се наложи като алтернатива. Ние /човечеството/ не можем да си позволим да изгаряме изкопаеми горива, защото ще настъпят необратими процеси.
  • 12 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    И защо да е за мое съжаление, мислиш че съм фен на колите с ДВГ? Аз ти давам примел как някакви изследвания могат да бъдат подвеждащи и манипулирани. Ако искаш и друг пример щети дам с дизелите на фолксваген - има изисквания за отработените им газове, но фолксваген лъжат. Та и за излъчвания от GSM мрежите и други неща може да лъжат че не са вредни, както и някой производител на електрически коли може да лъже че продуктите му отговарят на определени изискавания.