2 927 0

Nintendo изобрети наново игровата конзола

Георги Касабов

Японската компания Nintendo представи официално дългоочакваната си игрова конзола от ново поколение, която до този момент се подвизаваше под кодовото название NX. Switch обещава революция в забавленията, съчетавайки мощта на домашните системи с джобните електронни игри.

Новата конзола има формата на таблет, в който се зареждат касети с вградена памет. За игра в домашни условия Switch се поставя в докинг станция за предаване на сигнала към телевизор и зареждане.

Геймпадът също е хибриден. Състои се от база и два безжични джойстика Joy-Con, които се отделят за игра по двойки или в портативен режим, в който се прикрепят към таблета. Ще има и традиционен контролер Nintendo Switch Pro Controller.

Продажбите на Nintendo Switch ще започнат през март 2017, а междувременно компанията публикува ново видео от играта Legend of Zelda: Breath of the Wild, която ще дебютира с новата конзола.

Японците не разкриват много технически подробности за Switch. Засега е известно единствено, че основният чип ще се доставя от NVIDIA. Той е специална версия на познатия процесор Tegra и използва същата архитектура като най-мощните видео карти GeForce. Калифорнийската компания е помагала на Nintendo с разработката на софтуера и е създала нови API за игри, които се възползват от пълните възможности на хардуера.

 Напиши коментар:


Публикувай