25 Октомври, 2016 04:00 2 929 2

Електрически мотор от лагери?

Натъкнахме се на много интересно видео, което показва, как да превърнем два лагера съединени с една ос в електромотор. Според създателя на видеото, причината за движението на лагерите е разширението на метала след нагряването от протичането на ток през лагера. То формира малки гърбици, които избутват топчетата в зададената посока. Най-интересното е, че мотора боже да работи и във вода. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турбомания

    1 0 Отговор
    "...че мотора боже да работи и във вода. " ...
    :D :D :D
    БОЖЕ-работи!
    Но в случая е печатна грешка -"боже"->"може" *^_^*
  • 2 гого

    0 0 Отговор
    Нека да обърнем процеса и от всеки въртящ се лагер направим уред за безплатна енергия! После да сложим перка и лагерите да се задвижват от вятър, вода или нещо друго!!!! никой не мисли за безплатната енергия !!!!