Last news in Fakti

24 Октомври, 2016 22:43 1 466 0

Система по-умна от днешните автопилоти

  • самолет-
  • пилот-
  • система-
  • ръка робот

Американската компания Aurora разработи автоматизира система за управление, която ще е „по-умна” от днешните автопилоти. Особеното е, че системата ще бъде под формата на роботизирана ръка, имитираща операциите, които извършва човешката ръка. Подобна форма е избрана, за да може както бързо да се спре системата на автопилота и да бъде синхронизирана с действията на капитана, така и да се върне управлението в изходна позиция.

Предимството на Aurora е, че е бърза за научаване. Амбицията на производителите е обучението по нея да отнема по-малко от един месец.

Експертите прогнозират, че интересът към системата ще е голям, тъй като ще даде възможност на авиокомпаниите да намалят разходите си, в случаите, когато нямат достатъчно персонал. Друго предимство е, че роботизираната ръка пилот не изисква много време да бъде монтирана в самолетната кабина.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА