Last news in Fakti

28 Октомври, 2016 13:37 1 823 0

Piper Matrix: Самолет за пестене

  • piper matrix-
  • самолет-
  • пестене

Един от най-икономичните в своя клас

Piper Matrix е едномоторен самолет, произвеждан от компанията Piper Aircraft , чието седалище е във Флорида.

Дебютът си моделът прави през 2007 г. Той разполага с прибиращ се колесник, 350 конски сили и турбокомпресор. Matrix е с 6 седалки, вратата е със стълба. Заради отсъствието на херметизация е постигнато по-ниско тегло, което има отношение и към разходването на горивото. 

Стандартното оборудване на модела включва вградена система за кислород, стъклен кокпит и автопилот S-Tec 55X. Оборудван е със система за предотвратяване на заледяване. Има авионика Garmin G1000 с двойна система за трафик.

Захранва се от двигател Lycoming TIO-540-AE2A. Отличава се с ниска цена за този клас, достигаща до  $899,000. Развива максимална скорост от 395 км/ч. Идеален е за полети на къси разстояния.

Има обхват на полета от 2487 км.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА