8 257 6

Софтуер предсказва повреди по колата

Софтуер предсказва повреди по колата
Георги Касабов

Руски специалисти са разработили платформа, която може да прогнозира повреди по различните възли и агрегати на всеки конкретен автомобил. T-Tronic е предназначена за застрахователни компании и според шефа на фирмата производител Давид Шостак проектът вече функционира в Москва.

Платформата черпи информация от сервизите и устройствата OBD, използвани за диагностика. Данните се анализират и въз основа на тях става ясно какви ремонти се извършват и какво най-често се чупи в различните модели. Така системата може да предсказва повреди, а в бъдеще ще започне да отчита и стила на шофиране като фактор за техническото състояние на колата.

T-Tronic ще се предлага на застрахователи с идеята да им позволи да предлагат нов продукт - застраховка срещу повреди. Според Давид Шостак обаче анализът на данните за отделен автомобил и водача му би помогнал и за по-прецизно изчисляване на цената на застраховките КАСКО.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • P.s.
  Отговор
  1 14:18  28.10.16
  Като им гледам самолетоносача,мога да си представя и софтуера им!

  Коментиран от #5

 • ввв
  Отговор
  2 14:54  28.10.16
  Руски специалисти звучи като оксиморон
 • бате лудко
  Отговор
  3 17:41  28.10.16
  до 1 и 2 : господа, явно,че освен да плюете,за друго не ставате. А сигурно и допълнително са ви изпилили мозъците, таман за писта на самолетоносача. Руснаците иначе не можем да ги стигнем срещу нас да тичат,а колко са добри специалистите им- справка- ВПК и космическите им програми,а вие тук си лайте, керванът си върви...

  Коментиран от #4

 • Zax
  Отговор
  4 21:03  28.10.16

  До коментар #3 от "бате лудко":

  Евала! Добре им го каза. А там нещата едва сега заповат да се развиват...
 • шруум гъбков
  Отговор
  5 00:53  29.10.16

  До коментар #1 от "P.s.":

  ако и от софтуер разбираш колкото от кораби най-добре да ходиш да коментираш нещо за бб или цц
 • Реалист
  Отговор
  6 19:37  30.10.16
  Хахахахахахаха - по-голяма шега скоро не бях чел. Първо - Давид, името на изобретателя е "чисто руско име" - като Ленин например. Второ - много ми е интересно как ще изпуши софтуерчето като го закачат на някоя Лада :). Айде стига с глупостите - истината е че иска да зариби застрахователите за нов продукт за балъците. Някой от вас да е видял беден застраховател? Аз не съм... Който разбира от коли и сервизи знае че написаното е пълна глупост. Да живеят балъците, особено в Рашка... Орки и Водка и Путя.

Напиши коментар:


Публикувай