Last news in Fakti

31 Октомври, 2016 03:00 1 204 1

Смартфоните ще заемат 75% от интернет потреблението през 2017-та година

  • смартфон-
  • интернет

Нов доклад от Zenith показва, че през 2017-та година рекордни 75% от интернет трафикът през годината ще идва от мобилни устройства, съобщава в. "24 часа". За сравнение през 2012-та смартфоните и таблетите бяха отговорни за едва 40% от интернет потреблението.

Скокът от 35% в период от едва 5 години е изключително впечатляващ, и тези цифри изглежда, че със сигурност ще продължават да растат.

Тази година показа, че мобилните устройства са отговорни за 68% от трафикът на данни, а цифрата се очаква да достигне поне 79% до 2018-та.  Според Zenith Испания е държавата с най-големият процент на интернет трафик, идващ от мобилни устройства, с впечатляващите 85%. В държавата, в която смартфоните са най-популярни сред хората, Ирланди,я 92% от населението притежават смартфони. Испания не изостава много и в този показател със своите 91%.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ирина

    0 0 Отговор
    напълно очаквано :)) четох нещо подобно още преди година тук https://optimystica.com/blog скоро и в България ще има смартфоните ще се увеличат двойно