1 428 2

САЩ и Русия заедно към Венера (видео)

Анатоли Стайков

НАСА потвърди интерес към планираната от Роскосмос мисия до Венера, съобщава ТАСС. 

Политическото напрежение между Запада и Изтока очевидно не пречи на астрономите, защото в мисията вероятно ще се включат, освен САЩ, много държави от Европа, както и Китай.

Директорът на института за космически изследвания в Москва Лев Зельоний заяви, че заместник-директорът на НАСА Дава Нюман е потвърдила интереса към проекта "Венера Д". Обсъждането му продължава 24 месеца на ниво двустранна работна група, но до момента всичко е само на равнище преговори.

Програмата за изследване на Венера е комплексна - с орбитален апарат, допълнителни модули и атмосферни сонди.  Руският апарат трябва да излети към Венера през 2026 г. или 2027 г. Планира се да остане в орбитата й най-малко три години.

 

 

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ГОСТ
  Отговор
  1 09:26  02.11.16
  Ха, ха, нормално! Ако не ползват руски двигатели и руската космическа станция, са за никъде хамериканчетата. Моя позната бе на камп в лагер на НАСА и се смя, като и казали че 6 месеца учили основните неща на руски, защото нямало надписи на латиница в станция МИР :))
 • бббббб
  Отговор
  2 12:16  02.11.16
  Значи санкциите и изолацията на Русия не важи за САЩ,когато има някакъв общ интерес или бизнес.Тогава не са агресивни и нападателни .Да не говорим за Руските технологии ,които САЩ напоследък използват .

Напиши коментар:


Публикувай