Last news in Fakti

4 Ноември, 2016 14:08 6 031 3

Марсоходът Curiosity намери метална топка

  • марс-
  • curiosity
Марсоходът Curiosity намери метална топка - 1

По време на един от планинските си преходи, марсоходът Curiosity откри на един от склоновете на планината Шарп тяло с неголям размер. То е с кръгла форма и с диаметър 4 сантиметра.

С помощта на специалната камера ChemCam Remote Micro-Imager обектът е сниман и основно проучен. Оказва се, че това е метален метеорит, който е с гладка повърхност, разсечена от няколко набраздявания.

Оказва се, че тялото е съставено основно от желязо никелова сплав, и неговите корени са от планетно ядро на протопланети. Предполага се, че тялото е прелетяло до Марс от пояса на някой астероид.Марсоходът Curiosity намери метална топка


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 aleks

    4 0 Отговор
    Не е от никаква протопланета, а е оставено от македонската научна експедиция до там през 14 век!
  • 2 Иванчо

    0 2 Отговор
    Сигурно братушките са го забравили там преди години !!!
  • 3 Никой

    0 0 Отговор
    Това е топката на Чък Норис